Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Tips om in huis ongelukken te voorkomen

Een ongeluk zit een klein hoekje, letterlijk. Jaarlijks zijn er honderden mensen die zich verwonden in hun eigen huis. Dit is mede te danken, omdat we thuis wat lakser zijn waardoor we niet al te goed opletten. Volgens het Rode Kruis is er een risico van één op de vijfduizend dat je thuis te overlijden komt door een val. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld fietsen ( 1 op de 92.000) is dit best groot.

Het gaat voornamelijk vaak mis bij de trap. Dit komt, omdat in veel huishoudens, mensen spullen laten slingeren op de trap. Er liggen bijvoorbeeld kledingstukken of boeken van de kinderen. De kans is groot dat als je daar opstapt dat je lelijk kan vallen. Een goede val van de trap kan ervoor zorgen dat je meerdere botten breekt. Het is dus belangrijk dat je de trap altijd goed vrij houdt van spullen.

Een andere plek waarbij een valpartij erg populair is, is de badkamer. De badkamer is een vochtige plek waar je gemakkelijk kan vallen. Veilig douchen is niet voor iedereen weg gelegd want jaarlijks vallen er duizenden mensen in de badkamer en eindigen met hun verwondingen op de spoedeisende hulp. Veel ouderen hebben voornamelijk last van valpartijen. Dit komt omdat zij minder goed te been zijn en er dus een grotere kans is op een valpartij. Om dit te voorkomen zijn er veel tools om valpreventie ouderen te voorkomen.

De afgelopen jaren heeft de oplader van onze telefoon zijn weg gevonden in de slaapkamer. Voornamelijk veel jongeren slapen met hun telefoon in bed. Het gevaar hiervan is dat je vast kan komen te zitten in het draad, terwijl je slaapt. Ook kan een telefoon erg warm worden als het onder een kussen ligt en ook nog eens oplaad. Wij raden je dus aan om de telefoon lekker buiten de slaapkamer te laten.

https://lavicta.nl/