Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

De ins en outs van zonnepanelen

De ins en outs van zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen? Achter deze vraag schuilt veel meer dan je denkt. Reken je bijvoorbeeld de opbrengsten mee die je verdient aan de verbetering van het imago van jouw bedrijf of neem jij de terugverdiensten mee in de berekening? Dan zal er een hele andere uitkomst bewerkstelligd worden dan wanneer je enkel en alleen zal letten op de consumentenprijs van zonnepanelen. Daarnaast bestaan er verschillende soorten zonnepanelen, waardoor er prijsverschillen ontstaan. Ook is het mogelijk om een subsidie te ontvangen, als je zonnepanelen laat plaatsen op je dak. Op die manier zal er dus geen vaststaand antwoord gegeven kunnen worden op de vraag: wat kosten zonnepanelen?

Om desondanks een goede indicatie te kunnen geven van de kosten van zonnepanelen, is het van belang om te kijken naar de twee soorten zonnepanelen die Wijsman Duurzaam te bieden heeft. Deze twee varianten zijn monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Zoals de naam al doet vermoeden, bestaan polykristallijne zonnepanelen uit meerdere kristallen, waar monokristallijne zonnepanelen egaal zijn. Voor vele mensen ziet de laatste variant er dan ook fraaier uit, al zit daar ook een ander prijskaartje aan verbonden. Echter, de monokristallijne zonnepanelen zijn niet alleen om die reden prijziger, want dit heeft ook te maken met het hogere rendement dat je uit de panelen kan halen. Hoewel het rendement van polykristallijne zonnepanelen ook goed is, is dat van monokristallijne panelen hoger. Als ondernemer is het dus een afweging tussen de uitstraling van de zonnepanelen, de mogelijkheden om te investeren en het uiteindelijke rendement dat behaald kan worden.

Wil jij als ondernemer investeren in zonnepanelen? Wijsman Duurzaam staat dan voor jou klaar om je te helpen bij deze zakelijke beslissing. De experts zullen je adviseren over de verschillende mogelijkheden in zonnepanelen, maar ook zonneboilers en warmtepompen. Aarzel dus niet, maar bekijk de website van Wijsman Duurzaam voor alle opties!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/