Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Drie milieutips

Tijdens deze coronaperiode is de aandacht voor het milieu eigenlijk een beetje verdwenen, wat jammer is. Voordat we bezig waren met het coronavirus, waren er in het hele land veel klimaatprotesten. Dat gaat nu niet zo makkelijker meer. Toch is klimaat nog steeds een hot topic, en deze situatie zal de komende jaren nog bestaan. Dit is de reden waarom het, hoe moeilijk het ook mag lijken, een goede zaak is om er aandacht aan te blijven besteden. Maar het is niet moeilijk. Op straat kunnen we natuurlijk niet meer protesteren, dit is niet helemaal mogelijk. Er zijn echter talloze mogelijkheden om zelf actie te ondernemen om het milieu te sparen. In dit artikel krijg je een aantal tips. Er wordt ook verteld wat je zelf kan doen om zo milieuvriendelijk te leven. Elke actie zal helpen!

 

Schoonmaak

Ten eerste zal alles op een gegeven moment vies worden, dus je hoort het dan schoon te maken. Hier heb je de keuzen tussen chemische schoonmaakmiddelen en ecologische schoonmaakmiddelen. Er bestaat ook desinfecterend schoonmaakmiddel. Natuurlijke

professionele schoonmaakartikelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeer comfortabel in gebruik.

 

Kleding

Naast plastic verpakkingen die voor voedsel worden gebruikt, is de kledingindustrie ook erg vervuilend. Zo wordt er veel water gebruikt om een ​​hemd te maken en worden ook vervuilende (gekleurde) stoffen in de natuur geloosd. Wat kun jij hiertegen doen? Je kan starten met het kopen van lokaal geproduceerde kleding die duurzaam is geproduceerd.

 

Voeding

Als laatste is het een goed idee om naar je voeding te kijken. Bijna alles is verpakt in plastic als je in de supermarkt om je heen kijkt. Je kunt wel zeggen dat het onmogelijk is om de supermarkt uit te lopen met een kar die vol is, maar geen plastic bevat. Je kunt zelf bijvoorbeeld je eigen netjes meenemen voor fruit en groente. Zo ga je de productie van plastic tegen. Het helpt ook dat bepaalde winkels afstand nemen van de plastic tasjes die zij op deze afdelingen hebben staan. Wat je ook nog kunt doen is het meenemen van een kratje of linnentas in plaats van wegwerptas.

http://fayon.nl