Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Het stappenplan op weg naar een droomhuis

De tijd is zo ver. Je bent op een bepaald punt dat je weer een nieuwe stap wilt maken. Deze stap is de stap naar je eigen droomhuis. Het proces die hoort bij een droomhuis kan erg lang duren. Je wilt niet voor niets op zoek naar een anders huis.

 

Een reden om te verhuizen

Er zijn genoeg redenen. Bijvoorbeeld wil je in een betere buurt wonen, of woon je in een te groot huis. Het kan zo zijn dat je nu al een koophuis hebt en niet weet waar je moet beginnen. Ga jij jouw huidige huis verkopen en op zoek naar iets beters? Of ben je op dit moment iets aan het huren? Het kan onduidelijk zijn wat verstandig is. Het is een moeilijke keuze; eerst zoeken of juist eerst verkopen. Er zijn ook nog keuzes die te maken hebben met het gaan naar een aankoopmakelaar of een gesprek bij de bank. In dit artikel staan een aantal stappen die je helpen in je zoektocht naar een droomhuis

 

Financiën

Als eerste start je met het bepalen van de financiële mogelijkheden. Het kan zo zijn dat je met je huidige huis overwaarde hebt. Dan kan je wellicht in een hogere prijsklasse zoeken.

Wat ook kan is dat je huis onder water staat, zo verwacht je misschien een restschuld. Op dat punt is het handig om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de restschuld in de hypotheek te verwerken van een volgend huis. Het is geen slecht plan om je hierin te laten adviseren. Naast vastgoedbeheer, zijn financiën dus zeker ook belangrijk.

 

De vervolgstappen

De tweede stap gaat over het wel of niet eerst verkopen van je huidige huis. Aan een goede verkoop zijn veel factoren verbonden. Hierbij kan je denken aan het risico van dubbele maandlasten. De derde stap is het identificeren van jouw woonwensen. Waar zit je precies op te wachten? Duidelijke eisen aan woonomstandigheden maken het zoeken veel gemakkelijker. Dan kan je een aankoopmakelaar inhuren. Het is een keuze, want het is niet altijd nodig. Technisch vastgoedbeheer is wel belangrijk in de toekomst. Je hoeft de aankoopmakelaar niet te bellen voor het hele traject van zoeken tot sleuteloverdracht, dit kan in sommige fasen ook. De laatste stap is om jouw huis te vinden. Denk aan zaken als het zoekgebied, de prijs, het huistype en het minimum aantal slaapkamers. Het is ook een goed idee om tijdens dit proces naar het onderhoud van onroerend goed te kijken.

http://laan35.nl