Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

HTML is niet zo moeilijk als het lijkt

Het is tegenwoordig goed mogelijk om een blog te hebben, zonder dat je kennis hebt van HTML. HTML staat voor Hypertext Markup Language. Toch is het wel handig om er iets van af te weten. Hypertext Markup Language is niet zo moeilijk als het lijkt. In dit artikel leer je er meer over.

 

WordPress

Door de What You See Is What You editor in WordPress hoef je je vaak geen zorgen te maken over HTML. Je kunt hier dus meestal op bouwen. Uit ervaring blijkt dat hoe simpel de standaardlay-out van je blogposts ook zijn, er toch een moment komt dat bepaalde dingen niet op de gewenste plek verschijnen. Als je op dit moment kennis hebt van HTML is het erg fijn. Hetzelfde geldt voor wanneer je tekstwidgets gaat gebruiken. Vandaag de dag, met het gebruik van de nieuwste versie van WordPress, is het mogelijk om de opmaak te verzorgen zonder HTML te gebruiken. Je moet er ook op letten dat je HTML vooral gebruikt tijdens de opmaak van individuele blogberichten en -pagina’s. CSS wordt vooral gebruikt voor de vormgeving en indeling van het uiterlijk van je blog. Het gaat in dit artikel niet over CSS, maar mocht je hier hulp bij nodig hebben kun je een programmeur inhuren.

 

HTML

Om toegang tot je HTML-codes van je blogpost te krijgen moet je in het dashboard van je blog kiezen voor de HTML tekst-modus. Je hoeft dus niet per se uitgebreide theorieën te hebben, want er zijn oplossingen voor problemen. Wellicht zal het je ook opvallen dat je snel enige structuur en logica kunt vinden wanneer je eropin gaat. Codetaal blijft zich ontwikkelen, doe jij dit ook? Wanneer je veel codetaal beheerst kun je hier iets mee gaan doen, want er worden student programmeur gezocht. Wellicht is dit op jouw buik geschreven! Je komt er maar op een manier achter.

 

http://kojac.nl