Belinda web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Stalen buizen voor de grondbouw

Stalen buizen voor de grondbouw zijn in vrijwel alle gevallen noodzakelijk. Bij grondbouw vindt een groot gedeelte van het werk onder de grond plaats en dus is het van groot belang dat dit veilig gebeurt. Stalen buizen zorgen hiervoor, want hiermee zorgt u voor stevigheid en toegankelijkheid. Ze kunnen gebruikt worden om wanden te creëren, maar ook om te heien, te stutten of om complete geraamten te bouwen. Er zijn diverse grote leveranciers van buizen, zoals Swanenberg IJzer Groep.

Stalen buizen in diverse soorten en kwaliteiten

Stalen buizen voor de grondbouw zijn leverbaar in diverse soorten en kwaliteiten. Dat moet ook wel, want veel projecten vereisen een specifieke toepassing van de buizen. Dit brengt met zich mee dat er eisen gesteld kunnen worden op het gebied van diameter, lengte, maar ook op het gebied van constructie. Is er bijvoorbeeld behoefte aan gelaste stalen buizen met spiraalnaad, naadloze buizen, of buizen met langsnaad? De beoogde toepassing bepaalt niet alleen het type buis, maar is ook leidend voor de krachten die deze moet kunnen weerstaan. Bij de juist leverancier, zoals Swanenberg IJzer Groep, hebt u altijd zeer veel keuze. Vaak is zelfs maatwerk mogelijk.

Rijplaten huren voor goede toegankelijkheid

Waar grondbouw wordt toegepast, is het bouwterrein vaak moeilijk toegankelijk. Rijplaten huren kan hier voor een goede oplossing zorgen. Zeker wanneer er gebruik wordt gemaakt van grote wagens en zware machines, biedt rijplaten huren een goede uitkomst. Rijplaten huren zorgt ervoor dat wagens en machines niet wegzakken, dat zij altijd en overal grip hebben en dat de ondergrond niet wordt aangetast. Deze platen zijn te huur in diverse soorten: stalen platen voor zware toepassing, maar ook kunststof platen voor wanneer er sprake is van minder zware belasting. De rijplaten zijn af te halen, maar kunnen in veel gevallen ook bezorgd, geplaatst en weer afgehaald worden door professionals.