Belinda web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat zijn de voordelen van een stalen bekisting?

Het gebruik van een stalen bekisting bij het storten van beton heeft ontzettend veel voordelen. Zo heeft u flink wat keuzemogelijkheden, staal is een sterk en vormvast materiaal en de mal is eenvoudiger te verwijderen want het beton hecht zich niet snel aan de gladde oppervlakte van staal. Een stalen bekisting vindt u in meerdere uitvoeringen, zoals de tunnelbekisting.

Stalen tunnelbekisting voor razendsnelle vervaardiging van casco’s

Tunnelbekisting is een variant van bekisting voor beton. Bij de tunnelbekisting worden de wanden en de erop liggende vloer in een arbeidsgang gestort. De volgende ochtend wordt deze weer ontkist en begint het van voren af aan weer. Het is geschikt voor hoogbouw en laagbouw en u kunt er in een recordtempo betonnen casco’s mee maken. Verschillende dieptes, hoogtes en breedtes zijn realiseerbaar.

Voordelen tunnelbekisting op een rijtje

Een stalen tunnelbekisting zorgt ervoor dat een snelle manier van bouwen gerealiseerd wordt. Meestal nemen de werkzaamheden niet langer plaats dan een dag. Met de tunnelbekisting zal een stevige betonnen constructie ontstaan, waardoor deze manier van bouwen zowel voor hoogbouw als laagbouw geschikt is. Ook kan met tunnelbekistingen schegvormen en uitkragende vloeren vervaardigd worden. De bekistingen zijn voorzien van handige mechanismen waardoor verwijdering eenvoudig wordt gemaakt. Bij halve tunnels kunnen daarnaast eenvoudig binnen een project verschillende beukbreedtes gemaakt worden.

Nieuwsgierig naar stalen tunnelbekisting?

Bekistingen van staal zijn perfect geschikt voor de betonstorting, waarbij u kunt kiezen of u de bekisting prefab geleverd wilt krijgen of op maat gemaakt. Voor stalen bekisting van een degelijke kwaliteit en die voldoet aan de geldende normen, keert u zich tot de meest toonaangevende speler op de Europese betonstortmarkt: Construx. Bij Construx kunt u stalen bekistingen kopen of huren. Heeft u vragen of advies nodig? De medewerkers van Construx kunnen u prima voorzien van advies door hun jarenlange ervaring en kennis.

https://www.construx.eu/nl/