Belinda web
Computers / Internet / Searching

Op zonvakantie naar Mallorca

Hoewel Mallorca bekend staat als een van de vele zuipeilanden waar middelbare scholieren na hun eindexamen naar toe gaan, is dit heus niet het enige wat dit eiland te bieden heeft. Mallorca heeft namelijk ook nog een hele andere kant, die het zeker waard is om ontdekt te worden. Vakantie Mallorca is er voor iedereen. Voor jong en oud is er genoeg te doen om er een onvergetelijke vakantie van te maken. 

 

Wanneer je met het vliegtuig naar Mallorca gaat, kom je aan in Palma de Mallorca, dit is de hoofdstad van het eiland. Dit is een heerlijke stad die zeker de moeite waard is om een paar dagen te verblijven. Een van de mooiste dingen die je hier kunt bezichtigen, is de Kathedraal La Seu. Deze kathedraal heeft het grootste roosvenster van de hele wereld. Je kunt in deze kathedraal het werk van Gaudí terugvinden in de vorm van kroonluchters en mozaïeken. 

Wanneer je besluit om enkele dagen in Palma te blijven, is het aan te raden om een scooter te huren. Met de auto kan je in deze stad bijna nergens komen, maar met de scooter ben je overal met een handomdraai. 

 

Hoewel de jongeren vooral naar de bekende badplaats Mallorca el Arenal gaan, is er nog zoveel meer moois wat Mallorca te bieden heeft. Het eiland leent zich bijvoorbeeld ook perfect voor wandelaars. In het najaar en het voorjaar is het klimaat er erg aangenaam en dus ook geschikt om wandelingen te maken. Er zijn meer dan genoeg wandelroutes dus je kunt zelf bepalen of je er een lange of een korte wandeling van wilt maken. 

Naast wandelaars, kunnen ook fietsers hier hun geluk niet op. Daar leent het eiland zich namelijk ook perfect voor. Jaarlijks komen er ruim honderdduizend mensen op dit eiland af om er te fietsen. De echte diehard kunnen kiezen voor zware bergtochten, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een mooie fietstocht door de natuur maken. 

https://vakantiespanje.nl

Gerelateerde artikelen

De juiste middelen voor uw administratie

Een taxibedrijf

Corona coupe