Belinda web
Image default
Banen en opleidingen

Interview met PHP-programmeur. Hoe vaardigheden te beoordelen

HMS

De tekst van het artikel is nuttig voor IT-recruiters die al ervaring hadden met het werven van IT-specialisten. Voor jonge lezers lijkt het artikel misschien ingewikkeld vanwege de terminologie. We hebben de belangrijkste punten beschreven die belangrijk zijn om te weten over de taal, zodat u deze gemakkelijker kunt rekruteren.

De meest populaire scripttaal PHP bestaat al meer dan 25 jaar. Net als Python is PHP een andere programmeertaal die in de jaren 90 door een ontwikkelaar als bijproject is ontwikkeld. De lange levensduur van dit script betekent dat het behoorlijk lang duurde voordat ingenieurs hun vaardigheden erin hadden gepompt.

Volgens W3Techs wordt PHP gebruikt in 78,3% van alle websites met een bekende server-side programmeertaal, d.w.z. ongeveer 40 miljoen actieve websites. Dit betekent dat bijna 8 van de 10 sites die u op internet bezoekt, op de een of andere manier PHP gebruiken.

Hoewel het misschien verouderd is en het aantal gebruikte talen afneemt, heeft Stack Overflow aangetoond dat PHP nog steeds in de top 10 van meest populaire en toegankelijke programmeertalen staat. Het wordt gebruikt door grote sites zoals Wikipedia en Facebook, evenals enkele van ’s werelds grootste open source-projecten zoals WordPress en Drupal.

Dankzij het alomtegenwoordige gebruik is het niet moeilijk om ontwikkelaars te vinden. Maar in dit artikel zullen we je alles vertellen wat er te weten valt over de taal en hoe je je communicatieve vaardigheden het beste kunt testen met een PHP-programmeur-kandidaat.

1) Wat is PHP?

Wat is een PHP-ontwikkelaar, vraag je je misschien af, of wat doet een PHP-ontwikkelaar?

Een PHP-ontwikkelaar schrijft, test en onderhoudt de broncode voor applicaties, programma’s en websites die PHP gebruiken. Een open source scripttaal aan de serverzijde die voornamelijk wordt gebruikt voor zakelijke toepassingen en webontwikkeling. In eenvoudige taal :))

PHP is een scripttaal en tolk die gratis beschikbaar is en voornamelijk wordt gebruikt op Linux-webservers. De naam, oorspronkelijk afgeleid van Personal Home Page Tools, staat nu voor PHP: Hypertext Preprocessor.

Een scripttaal is een taal die scripts tijdens runtime interpreteert. Deze scripts zijn meestal ingebed in andere softwareomgevingen. Het doel van scripts is meestal om de prestaties te verbeteren of routinetaken voor een applicatie uit te voeren. Server-side scripts worden geïnterpreteerd door de server, terwijl client-side scripts worden geïnterpreteerd door de clienttoepassing.

a) PHP biedt functionele en objectgeoriënteerde programmering (OOP)

PHP heeft een zeer complete set objectgeoriënteerde programmeerfuncties, inclusief een compleet objectmodel. Enkele van de functies zijn zichtbaarheid, klasse-abstractie en laatste trefwoorden, interfaces, klonen, enz. PHP behandelt objecten op dezelfde manier als referenties of descriptors, dat wil zeggen dat elke variabele een verwijzing naar een object bevat, niet een kopie van het gehele object. Functioneel programmeren is mogelijk met PHP, maar het is geen algemeen gebruikt paradigma binnen de taal. Andere talen zijn ontworpen met het oog op functioneel programmeren (Haskell, Swift) en zijn hier daarom beter geschikt voor.

b) Hoe lang is PHP in gebruik?

Zoals eerder vermeld, bestaat PHP al sinds de jaren 90. De ontwikkeling ervan begon in 1994, toen Rasmus Lerdorf verschillende Common Gateway Interface (CGI) -programma’s schreef in C (C), die hij gebruikte om zijn persoonlijke homepage bij te houden. Hij breidde ze uit om te werken met webformulieren en om te communiceren met databases, en noemde deze implementatie “Personal Home Page / Forms Interpreter” of PHP / FI.

c) Is PHP vergelijkbaar met andere talen?

C heeft een grote impact op PHP – aangezien de maker van plan was om van PHP een sjabloonengine te maken voor het aanroepen van C-functies. PHP behoudt dus de syntaxis van stijl C met accolade en puntkomma. Visueel lijkt PHP op C, C ++ en Java.

Qua gebruik lijken PHP en JavaScript behoorlijk op elkaar – aangezien ze al tientallen jaren traditioneel webstackruimte delen. Veel van de basissyntactische constructies tussen PHP en JS zijn bijna identiek en hebben vergelijkbare interpretaties. Dit geldt vooral voor lussen, conditionals, functies en array-manipulaties. Meer recent heeft JS ook een op klassen gebaseerde syntaxis aangenomen, die paradigma’s verder trekt in de manier waarop we PHP gebruiken. Door de syntaxis te negeren, benadert Python PHP in zijn gebruik. In feite kan Python in veel gevallen worden gebruikt als vervanging voor PHP.

2) Waar wordt PHP voor gebruikt?

PHP is voornamelijk gericht op server-side scripting, dus je kunt alles doen wat een CGI-programma kan. Dit omvat het verzamelen van formuliergegevens, het genereren van dynamische pagina-inhoud of het verzenden en ontvangen van cookies.

De meest populaire manieren waarop PHP-ontwikkelaars de taal gebruiken, zijn:

a) Websites en webapplicaties (server-side scripting): Het meest traditionele en primaire toepassingsgebied voor PHP-ontwikkelaars is server-side scripting. Server-side scripts verwijzen naar PHP-code die op de webserver wordt gegenereerd voordat de gegevens zichtbaar zijn in de browser van de gebruiker.

b) Command Line Scripting: Naast het bouwen van webapplicaties en websites, zijn er nog vele andere taken die op de achtergrond op een webserver moeten worden uitgevoerd. Hiervoor heb je geen server of browser nodig, alleen een PHP-parser en een paar regels code.

c) Bureaubladtoepassingen schrijven: Er zijn extensies beschikbaar voor PHP om clienttoepassingen te helpen bouwen. PHP is echter niet erg geschikt voor het bouwen van desktopapplicaties met een grafische gebruikersinterface.

Wat zijn de voordelen van PHP?

Over het algemeen wordt PHP beschouwd als een eenvoudige programmeertaal voor mensen die net beginnen met leren programmeren. Zoals met elke programmeertaal, heeft PHP coderingsregels, afkortingen en logaritmen die vrij eenvoudig te leren zijn. PHP wordt vaak gebruikt om programmering, webapplicaties, servertoepassingen, software-as-a-service-applicaties en meer te automatiseren.

Het is erg belangrijk dat uw kandidaat zich bewust is van de flexibiliteit van PHP bij het ontwikkelen van webapplicaties. Als gevolg van zijn veelzijdigheid heeft de taal vele nuances en subtiliteiten ontwikkeld, en misschien gaat elke ontwikkelaar er op zijn eigen manier mee om. Hij moet niet alleen alle niches van gebruik kennen, maar ook bereid zijn om de manier waarop ze werken te veranderen om als onderdeel van uw team te werken.

search for a job

https://www.globalrecruitment.info/