Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Wat voor soorten daken zijn er?

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuw huis creëert u ongetwijfeld een voorkeur voor een bepaald dak. Een grove keuze zou kunnen zijn dat u een voorkeur heeft voor een plat of een hellend dak. Maar onder de hellende daken vallen meerdere soorten daken. In dit artikel gaan we verder in op deze daken en leggen we u uit hoe u bepaalde daken kan herkennen aan de uiterlijke kenmerken.

Schilddak

Een schilddak wordt (bijna) nooit gebruik bij woonhuizen. Schilddaken worden veel gebruikt bij boerderijen. Een schildak heeft aan de korte dakzijdes driekhoekvormige dakvlakken en aan de lange zijdes trapeziumvormige dakvlakken. Het voordeel van een schilddak kan zijn dat – wanneer de onderkant van de dakvlakken worden doorgetrokken – het hemelwater niet langs de muren naar beneden komt. Daarnaast is een schilddak goed bestendig tegen de wind.

Zadeldak

Het zadeldak wordt is één van de meest voorkomende daken. Deze zult u dan ook veelvoudig hebben gezien op zoek naar uw nieuwe huis. Een zadeldak loopt in een punt en loopt aan twee zijde schuin af. Een zadeldak heeft een hellingshoek van op zijn minst 15 graden.

Tentdak

Een tentdak loopt net als een schilddak in een punt, alleen heeft dit dak 3 of meer zijdes. Deze zijdes zijn allemaal min of meer gelijk aan elkaar, vandaar tentdak. Een tentdak heeft ook nog twee varianten – het piramide dak en het kegeldak.

Lessenaarsdak

Het lessenaarsdak is in principe een plat dak met een helling. Doordat dak geen punt heeft, bespaard u veel ruimte. Een lessenaarsdak heeft een helling van minimaal 15%. Dit zorgt ervoor dat het hemelwater eenvoudig weg spoelt.

Heeft u een huis gekozen en wilt u het dak van uw nieuwe huis professioneel laten bedekken door een dakdekker uit Amsterdam? Neem dan contact op met Dakster dakbedekking.

http://dakster.nl/dakdekker-amsterdam/