Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Voor- en nadelen van tanden bleken

In onze westerse wereld is het hebben van witte tanden een schoonheidsideaal. Als je geen stralend witte tanden hebt, dan denken mensen al snel dat je jezelf niet goed verzorgt. Dit is niet helemaal eerlijk, de kleur van je tandbeen is namelijk helemaal genetisch bepaald. Daar kan je dus niets aan doen. Om je tandbeen heen zit het tandglazuur, een transparante laag die je tanden beschermt. Hoe dikker deze laag, hoe witter je tanden zijn. Deze laag kan worden aangetast door bepaalde stoffen in eten en drinken. In koffie, sigaretten, rode wijn en thee bijvoorbeeld, zit de stof tannine, die het tandglazuur aanvalt en afbreekt. Je kan deze producten dus vermijden om wittere tanden te krijgen, maar het allerbelangrijkste is wel je tanden goed en vaak te poetsen. Maar als de bovenstaande oplossingen voor gele tanden niet werken, kan je er ook voor kiezen om je tanden te laten bleken. In dit artikel zet ik alle voor- en nadelen van je tanden bleken op een rij.

 

Om te beginnen bij de voordelen, want dat zijn er een heel aantal. Ten eerste krijg je door het bleken van je tanden weer stralend witte tanden, waardoor je er verzorgt uitziet en je je glimlach weer aan iedereen durft te tonen. Een ander voordeel is, dat je zelfs dode tanden kan laten kleuren, zodat al je tanden weer dezelfde kleur hebben. Hiernaast is de procedure van het bleken bij de tandarts snel.

 

Er zijn natuurlijk ook nadelen van het bleken van je tanden leehnavasor. Verschillende mensen hebben andere tanden bleken ervaringen, maar je moet er rekening mee houden dat het bleken van je tanden bijna nooit pijnloos, je kan bijvoorbeeld blaren krijgen op je tandvlees maar je kan ook enkele dagen last hebben van hoofdpijn. Bovendien is het resultaat nooit permanent, meestal zullen je tanden twee à drie jaar nadat je ze professioneel gebleekt hebt weer verkleuren. Je moet dus steeds weer je tanden laten bleken.

 

https://witgebitnederland.nl/