Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Waterpijp gebruiken voor beginners

Het gebruiken van een waterpijp wordt naarmate de jaren toenemen steeds meer een sociale activiteit, veel steden beginnen met het opzetten van zogeheten shisha lounges. Deze lounges zijn een plek waar drankjes genuttigd kunnen worden onder het genot van muziek en het roken van waterpijp. Het gebruiken van een waterpijp is ontstaan uit de Arabische landen en is overgekomen naar Nederland, hier is het populair onder de jongeren en word het gezien als een uitgaansgelegenheid.

Een waterpijp thuis roken is natuurlijk ook mogelijk, wel is het zo dat je dan zelf de waterpijp moet aanschaffen en opstellen, dit kan nog eens een taak zijn voor de meeste mensen. Een waterpijp bestaat uit een paar onderdelen die makkelijk te onderscheiden zijn, onder waterpijp onderdelen valt: de waterpijp zelf, de slangen, tabakskom en kooltjeshouder. Hoe een shisha namelijk werkt is dat er een heet kooltje boven de tabakskom wordt gehangen, hierna kan de rook door het waterreservoir weer omhoogkomen door de slangen. Wanneer het rook uit de slang komt kan het geïnhaleerd worden door de gebruikers, hiernaast kan er verschillende tabak worden aangeschaft met een verscheidenheid aan smaken. Zo blijft elke shisha ervaring weer een andere belevenis.

Het is vooral belangrijk bij je shisha om de kolen goed aan te krijgen, anders kan de tabak niet goed branden en zorgt dit voor een matige rookervaring. Ook moet je oppassen als je klaar bent met je waterpijp, de kolen zijn namelijk enorm heet en als de shisha omvalt kunnen de stukken kolen enorm veel schade aanrichten. Ook moet je goed opletten dat je de tabak die je hebt gebruikt voor je shisha wel goed weggooit, dit is namelijk een vochtigere tabak dan een sigaret en vochtige plekken zijn de beste plek voor micro-organismes en pathogenen. Hierdoor kan het zo zijn dat als je de tabak niet vlug opruimt het kan rotten