Belinda web
Image default
Bedrijven

Stopzetten beschermingsbewind Enschede

Lukt het u (tijdelijk) niet om uw financiële zaken te regelen? Dan kunt u om beschermingsbewind  Enschede vragen. U kunt uw bewindvoering niet zomaar weer stopzetten. U moet de kantonrechter vragen uw beschermingsbewind Enschede  te beëindigen.

Kantonrechter om toestemming vragen

De kantonrechter beslist of uw beschermingsbewind Enschede stopt. U kunt zelf een brief schrijven aan de kantonrechter met een beëindigingsverzoek.  Hoe ziet deze brief er uit? In de brief om uw beschermingsbewind Enschede stop te zetten zet u uw volledige naam, uw adres en woonplaats, de reden dat u onder beschermingsbewind werd gesteld, waarom u vraagt om beëindiging van uw beschermingsbewind en de  gegevens van uw bewindvoerder. In de brief moet u duidelijk uitleggen dat uw situatie is veranderd en dat u geen beschermingsbewind Enschede meer nodig heeft. Heeft u hiervan bewijsstukken? Stuur uw bewijsstukken mee met uw brief. Had u bijvoorbeeld een verslaving? Geef dan aan dat u niet meer verslaafd bent en stuur een ontslagbewijs van uw arts mee. U stuurt uw brief naar de rechtbank (sector kanton) in het gebied waar u woont.

Kosten procedure

Voor het beëindigingsverzoek van beschermingsbewind Enschede betaalt u griffiekosten. U heeft geen advocaat nodig. Wilt u toch een advocaat? Dan moet u dit waarschijnlijk zelf betalen. Na 4 tot 6 weken ontvangt u een oproep voor een zitting. Na de zitting beslist de rechter of de beschermingsbewind Enschede stopt. Heeft u geen bewindvoerder meer? Dan moet u uw geldzaken weer zelf regelen. Ook anderen kunnen vragen uw beschermingsbewind te beëindigen. Dit zijn o.a. uw bewindvoerder, uw partner, familieleden of de instelling waar u tijdelijk woont. Ook dan geldt dezelfde procedure voor het stopzetten van het beschermingsbewind Enschede. Zij schrijven dan een brief uit uw naam en leggen de situatie en oorzaken uit. Ook de kantonrechter moet hiervoor weer toestemming geven.