Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe maak je een verschil in het milieu?

De wereld warmt langzaam maar zeker op. De ijskappen smelten en breken af. De zeespiegel stijgt en dieren sterven omdat ze geen voedsel meer kunnen vinden, door deze veranderingen. De stijgende zeespiegel is in Nederland een grote bedreiging. Aangezien ons landje onder de zeespiegel ligt, wordt de dreiging van een overstroming steeds groter. De opwarming van de aarde is niet iets wat je binnen een korte tijd op kan lossen. Er zijn veel mensen bezig met het bedenken van ideeën om het tegen te gaan of om het te verminderen, maar dit kost vaak veel geld en het duurt lang. Er zijn wel dingen die je thuis kunt doen om het proces tegen te gaan. Als meer mensen duurzamer zouden leven, zou de opwarming van de aarde steeds langzamer gaan. 

De meeste opwarming komt van grote fabrieken die hun afvalstoffen gewoon de lucht in schieten. Iedereen kent het beeld wel van een groot bedrijf met één of meerdere schoorstenen op het dak waar grote grijze rookpluimen uit komen. Ook wordt er veel vervuild door het kappen van bomen in het regenwoud. Voor ontbossing zijn een hoop machines en apparaten nodig om alle bomen te kappen en te verwerken. Niet alleen de atmosfeer heeft er last van maar ook alle dieren die in deze bossen en oerwouden leven. Al het verkeer op de wereld is ook erg slecht voor het milieu. Dit zou onder andere opgelost kunnen worden door steeds meer elektrische auto’s op de markt te brengen. Ook kan iedereen wat vaker de fiets, het openbaar vervoer of de benenwagen kunnen pakken. 

In huis kunt u proberen om duurzaam verwarmen een kans te geven. Dit kan door middel van een hybride warmtepomp. Deze vervangt al het aardgas in het huis. Voor 2050 moet al het aardgas uit de huishoudens verdwenen zijn. Je kan er maar beter vroeg bij zijn.

http://www.techneco.nl