Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Vergroot je kansen

Het lijkt altijd een ver van je bed show, het winnen van de loterij. Je koopt een lot en denkt bij jezelf, dit keer is het mijn beurt! Maar diep van binnen weet je eigenlijk dat dit waarschijnlijk toch niet zo zal zijn. Toch blijft het heerlijk om te fantaseren over wat je wel gaat doen als het geluk wel jouw kant op gaat komen.

Loterij
Wie denkt ik ga een loterij winnen kan proberen zelf zijn of haar winkans te vergroten. Statistisch is de kans precies even groot voor elke welke willekeurige combinatie van cijfers. Het maakt in principe dus weinig uit of je zelf kiest of niet. De combinatie van de cijfers 1 tot en met 6 heeft dezelfde winkans als elke andere reeks van cijfers. Wat wel een nadeel is als je zelf de cijfers uitkiest is dat mensen vaak op dezelfde manier zijn geprogrammeerd. Je hebt meer kans dat iemand anders exact dezelfde reeks cijfers heeft gekozen als jij. En het is dan toch jammer als je je prijs met iemand anders moet delen.

De Amerikaan Richard Lustig heeft zelf zeven keer de loterij gewonnen. Hij raadt af om je reeks cijfers door een computer te genereren.  De combinaties waar de afgelopen tijd prijzen op zijn gevallen kan je mijden als je zelf een combinatie kiest. Het is alleen wel zaak dat je goed onderzoek doet om je winkans loterijen te vergroten. Dit geldt echter weer niet voor elke loterij, bij de staatsloterij hebben recent getrokken getallen net zoveel kans om te winnen als andere getallen bijvoorbeeld.

Krasloten
Een andere optie zijn krasloten. Het gaat vaak om een kleinere prijs maar wel met een grotere kans om te winnen. De Canadese statisticus Mohan Srivastava zegt dat hij de code heeft gekraakt. De kans om een prijs te winnen liggen vaak tussen de 1:5 en 1:2,5. Je kan aan de winkelbediende vragen welke kraskaarten het meeste verkocht worden en bij welke dan het meeste gewonnen wordt. Kies hierna een spel waarbij vooral verloren wordt, dat zou betekenen dat er meer kans is om binnenkort te winnen. Als de winkans 1:5 is zou dus eigenlijk moeten kunnen winnen door vijf kaarten te kopen.

Spreid je kansen
Het is heel simpel maar koop gewoon meer dan 1 lot. Als jij met een loterij meedoet waar de winkans 1 op 20 miljoen is heb je dus meer kans als je 20 loten koopt. Dan vergroot je de kans naar 1 op de miljoen. Het is een simpel advies maar het werkt dus wel zo.

Check, double check
Denk nooit te snel dat je niet gewonnen hebt en check je lot altijd nog een keer. Er zijn genoeg mensen die hun prijs laten ontglippen terwijl zij wel degelijk een prijs gewonnen hadden. Dom maar waar!

Stop bij winst
Heb je gewonnen? Stop! Niet al je gewonnen geld in nieuwe loten steken, je winst is dan binnen no time weer weg. Ga lekker van je gewonnen geld genieten!

https://www.vergelijkloterij.nl/