Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Succes hebben met Instagram

In 2010 werd Instagram officieel uitgebracht voor de iPhone en iPod. Pas in 2012 kwam de app uit op Android smartphones. Instagram is een gratis mobiele app waarmee foto’s en video’s uitgewisseld kunnen worden. In het begin konden er alleen foto’s bewerkt en uitgewisseld worden. De foto’s kregen dezelfde afmetingen als een ouderwetse Polaroidcamera. Sinds 2015 kunnen alle foto’s bewerkt worden met de app en ben je niet meer gebonden aan het vierkante formaat.

 

Facebook koopt Instagram

 

In 2012 laat CEO Mark Zuckerberg weten dat hij interesse heeft in de app Instagram. Hij ziet potentie in de app, maar de makers willen de app niet verkopen. Hij besluit een gigantisch bod neer te leggen van $ 1 miljard dollar. Met dit geld koopt hij niet alleen de app, maar ook twaalf personeelsleden die zo kunnen blijven werken bij Instagram. Met dit bod gingen de makers akkoord. Ondanks de aankoop van Facebook bleef de app zelfstandig werken.

 

Instagram behoort tot de grootste netwerken ter wereld

 

Mark Zuckerberg heeft oog voor succes want inmiddels zijn er 500 miljoen actieve gebruikers wereldwijd. In Nederland zijn er 2,1 miljoen gebruikers. Vergeleken met Facebook is het geen grote app. In vergelijking met Twitter is de app wel populair. Er zijn meer actieve Instagram gebruikers dan Twitter. Daardoor behoort Instagram tot de populairste netwerken ter wereld. Vooral bij jongeren is de app populair. Ondanks dat Facebook steeds minder door jongeren gebruikt wordt.

 

Instagram Stories

 

Als antwoord op Snapchat kwam Instagram in 2016 met Stories. Sinds de overname door Facebook was dit de belangrijkste aanpassing aan de app. Stories is een compilatie met 3 losse foto’s. In plaats van foto’s kan je een video van 10 seconden toevoegen. De beelden of foto’s zijn 24 uur lang wereldwijd voor alle gebruikers zichtbaar. Na 24 uur worden de beelden automatisch verwijderd. Je kan de foto’s bewerken met teksten, emoji’s, zelfgetekende items en filters. Overigens mag je alleen stories maken met foto’s die je de afgelopen 24 uur gemaakt hebt. Oude foto’s kunnen niet gebruikt worden met stories.  

 

Instagram volgers kopen

Het hebben van Instagram volgers is erg belangrijk. Zonder volgers komen je geposte berichten niet aan. Ook is het voor de buitenwereld zo dat het aantal volgers je succes bepaalt. Veel volgers betekent veel populariteit. In praktijk is het heel lastig om aan veel volgers te komen en gelukkig is daar een oplossing voor: Instagram volgers kopen. Voor minder dan 10 euro kun je al veel Instagram volgers kopen waardoor je binnen korte tijd de teller omhoog ziet vliegen. In praktijk zul je merken dat hierdoor ook het aantal likes en reacties toeneemt op je berichten. Het is namelijk zo dat wanneer er meer volgers zijn, er ook meer activiteit plaats vindt op je profiel. Heb je een zakelijk account en is het een verlengstuk van je online business dan is het zeker de investering waard!