Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Schoonmaken van je gameconsole

Het schoonmaken van je gameconsole gaat verder dan alleen een doekje over de bovenkant heen halen. Na lange tijd kan je PS4 of je XBOX vol met stof raken waardoor het veel geluid zal produceren.  Net als een pc moet ook je gameconsole eens in de zoveel tijd schoon gemaakt worden. Het verwijderen van stof zal er voor zorgen dat je gameconsole minder hard hoeft te werken waardoor het minder geluid zal produceren.  Bij het schoonmaken van je gameconsole moet je aandachtig te werk gaan. Je moet immers de console open maken en uitkijken dat je niet bepaalde draden losmaakt. Wat we voornamelijk willen bereiken is dat de ventilator goed schoon wordt. Om dit voor elkaar te krijgen heb je de volgende benodigdheden nodig: woodies schroeven, microvezeldoek, luchtdruk reiniger, tandenstokers en een licht vochtig doekje.

Een microvezeldoek is belangrijk, omdat deze geen vuil achterlaat en geen pluisjes achter laat. Een kleine disclaimer voordat we beginnen: we raden het af om zelf de console open te maken. Als je namelijk je console openmaakt zal de garantie vervallen. Heb je geen garantie meer? Lees dan verder.

Voor deze tutorial gaan een PS4 behandelen. Het aller belangrijkste is, is om een backup te maken van alle bestanden die op je PlayStation staan.  Sla alle gegevens op in de settings en pas nadat je deze stap gedaan heb kan je de playstation gaan open maken. De bovenkant van de ps4 kan je met wat kracht los schuiven waardoor je terecht komt bij de rest van de onderdelen van de ps4. Om dieper te gaan moet je 4 schroeven los draaien. Deze schroeven zijn torx schroeven en krijg je alleen los met een speciale torx schroevendraaier. Nadat je de schroeven verwijderd hebt kan je de ventilator zien. Spray daar de lucht in en verwijder het stof wat er uitkomt. Nadat al het stof verwijderd is zal je PlayStation minder geluid maken.

https://www.bnvtools.nl/