Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Rust in je hoofd

Tegenwoordig zijn we allemaal druk. Druk met werk, druk met school en druk met sociale activiteiten. Er ‘moet’ en hele hoop gebeuren in de 24 uur die we op een dag hebben. Denk aan schoonmaken, koken, afwassen, wasjes draaien, gezond eten, sporten, douchen, kinderen op bed leggen en ga zo no maar even door. Het verschilt natuurlijk per leeftijdsgroep, maar studenten en jong volwassenen hebben het drukker dan ooit tevoren. Studenten combineren hun studie met een bijbaantje, jong volwassenen combineren hun werk met het ouderschap. Het kan dus zeker voorkomen dat het je allemaal even een beetje te veel aan het worden is. Voordat dit zich gaat uit in negatieve gedachten en vermoeidheidsklachten, willen wij je graag een aantal hele simpele tips geven om wat meer orde in de hoofd te creëren.

 

Opruimen en schoonmaken

Misschien klinkt dit niet echt aantrekkelijk, maar van opruimen en schoonmaken ga je je echt beter voelen. Van je kamer opruimen tot badkamertegels schoonmaken of voegen schoonmaken met een lekker muziekje op. Een opgeruimd huis staat namelijk gelijk aan een opgeruimd hoofd. Rommel zorgt voor onrust in je hoofd. Door op te gaan ruimen en schoon te maken creëer je dus eigenlijk letterlijk en figuurlijk meer orde.

 

Focus op een ding tegelijk

Multitasking is een bekend fenomeen in onze huidige samenleving. Zo luister je in de trein naar muziek en speel je een spelletje op je telefoon. Maar het kan ook zijn dat je televisie kijkt en tegelijkertijd nieuwsartikelen op je laptop aan het lezen bent. Misschien denk je dat dit juist heel efficiënt gebruik van je tijd maken is, maar het tegenovergestelde is het geval. Op hoe meer verschillende activiteiten je focust, hoe slechter je prestatie zal zijn. Daarnaast raak je er ook van in de war en zorgt het dus voor onrust in de hoofd. 

https://voegxpert.nl/