Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Een operationele borstvergroting

Veel vrouwen zijn, ongeacht hun leeftijd, ontevreden met hun borsten. De redenen hiervoor zijn vaak erg verschillend, maar in veel gevallen vinden zij ze te klein. Vooral in een maatschappij waarin de nadruk bij vrouwen op hun ronde vormingen gelegd wordt is dit vaak een grote bron voor onzekerheid, waardoor ze veel alledaagse dingen zoals zwemmen of zonnen niet meer durven te doen. Ook belet het ons om ons te kleden zoals we willen en kleden we ons graag zó aan dat de grootte niet opvalt. In sommige gevallen besluiten vrouwen om een borstvergroting te ondergaan. Maar wat is een borstvergroting nou eigenlijk?

Bij een borstvergroting door middel van een operatie krijgt de patiënte een door haar uitgekozen borstimplantaat in haar borst. De implantaat wordt door een sneetje aan de onderkant van de borst ingebracht. Afhangend van de operatie wordt dit sneetje in de breedte gemaakt (van de onderkant van de borst richting de oksel) of in de lengte (van de onderkant van de borst richting de tepel). Hierna wordt de snee gehecht en worden zogenaamde drains aangebracht om er voor te zorgen dat het wondvocht zo snel mogelijk weg kan. Ook deze worden aan het eind van de operatie verwijdert. Al met al duurt de ingreep gemiddeld 60 tot 90 minuten, waarna de patiënte naar huis mag om bij te komen.

Een borstvergroting is dus erg ingrijpend en is niet zomaar een behandeling. Toch is het voor veel vrouwen de beste keuze, omdat ze zich zonder deze behandeling erg slecht zouden blijven voelen. Mocht jij ook een borstvergroting overwegen, zorg er dan voor dat je goed geïnformeerd bent. Op faceland.nl kan je bijvoorbeeld veel extra informatie vinden. Ook is het goed om te weten dat er in veel gevallen ook andere, minder ingrijpende mogelijkheden zijn om jouw borsten er groter of anders uit te laten zien.

http://faceland.nl/