Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Welke soorten links zijn er?

 

Ook tegenwoordig is linkbuilding niet weg te denken uit de gemiddelde werkdag van een SEO-er. De spelregels lijken haast dagelijks te veranderen en elke dag is er weer een nieuwe trend aan de orde van de dag, waar iedereen zich op richt. Hoe ziet het ideale linkbuildingprofiel eruit? Deze vraag zullen we direct voor je beantwoorden: deze is er niet! Wel kunnen we je zelf de bouwstenen geven, waar je vervolgens zelf mee aan de slag kunt. Want welke soorten links zijn er eigenlijk?

Directories, startpagina’s etc.

Allereerst zijn er natuurlijk de directories, startpagina’s, bedrijvenpagina’s en andere overzichten. Het is echt niet zo dat deze ineens niet meer kunnen, alleen moet je wel uitkijken dat ze niet het grootste gedeelte van jouw profiel innemen. Vooral de bedrijvenpagina’s zijn echter een prima begin, dat Google helpt om jou te herkennen en te indexeren.

Social Media

Je zou het nog wel eens vergeten, maar ook sociale media zijn een vorm van linkbuilding. Ze zijn zelfs een erg goede manier. Neem deze dan ook zeker op in jouw optimalisatie.

Blogs

Ook externe blogs zijn een prima middel om meer autoriteit te genereren. Je omgeeft de link naar jouw website namelijk met relevante content, wat Google extra context geeft om te bepalen wie je bent en wat je doet.

Fora

Ook fora zijn nog steeds een zeer goed middel om autoriteit te creëren. Echter moet je ze niet op dezelfde spammy manier als vele anderen gebruiken. Kijk juist waar de problemen binnen jouw doelgroep liggen en probeer deze voor deze personen oplossen. Als je hierbij moet verwijzen naar een aansluitend stukje content op jouw website, help je beide partijen hiermee!

Reviews en andere citations

De modernste manier van autoriteit genereren, is het creëren van reviews en andere citations van jouw bedrijf. Beoordelingen zijn namelijk geweldig voor Google om inzicht te krijgen in een bedrijf. Moedig mensen dan ook aan om jou te beoordelen via beoordelingswebsites, Google Mijn Bedrijf, social media en andere kanalen.

Hulp nodig?

Behalve de manieren hierboven, zijn er nog veel meer soorten links te bedenken. Hoe gevarieerder de websites zijn die naar jou verwijzen, hoe beter dit op Google overkomt. Denk je dit niet zelf aan te kunnen, en heb je hulp bij linkbuilding nodig? SAM Online Marketing kan je hierin bijstaan. Lees direct verder over de mogelijkheden bij dit online marketing bureau.