Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Van wijd naar getailleerd

Waar vroeger de wijde blousjes en overhemden in waren, kiest men tegenwoordig steeds vaker voor slim fit overhemden. Deze overhemden zijn getailleerd, waardoor ze iets strakker om het lichaam vallen. Dit betekent overigens niet dat ieder buikje of vetrandje langs de taille gelijk zichtbaar is. Mannen of vrouwen die wat forser zijn, krijgen vaak wel de raad om zich niet in een slim fit model te hijsen. Zij kunnen kiezen voor een model overhemd dat iets wijder valt rond de borst en buik.

Afgetraind lichaam showen

Mannen die hun dagen slijten in de sportschool en graag een afgetraind lichaam hebben, halen veel voordeel uit het dragen van een slim fit hemd. Door het getailleerde detail wordt de nadruk op het slanke, afgetrainde lichaam gelegd. De overhemden zijn verkrijgbaar met lange, korte of driekwart mouwen. Ook zijn ze er in verschillende kleuren, eventueel effen of met motieven en versieringen. Met de ruime keuze zijn er hemden voor zakelijke als privégelegenheden verkrijgbaar. 

Op maat maken

Wie graag zijn of haar wijde overhemd verruilt voor een slim fit exemplaar, maar nog twijfelt, kan in bijna iedere winkel terecht voor de getailleerde blouse. Er zijn winkels die extra service verlenen en zelfs overhemden op maat maken. Een specialist meet de maten rondom de taille, de borst, de nek en armen. Eventueel is het mogelijk om een speciale stof, kleur of een bijzonder detail toe te voegen. Na de productietijd lopen de mannen met een geheel uniek, perfect passend overhemd de deur uit.