Belinda web
Computers / Internet / Searching

Werken naast je studie

Naast hun studie hebben veel studenten een bijbaantje. Dit is meestal ook wel nodig om de kosten van het studentenleven te dekken. Zeker als je op jezelf woont, krijg je te maken met een hoop verschillende kosten en lenen is ook niet altijd de beste optie. Als student valt er meestal wel wat bij te verdienen, dus het loont wel om je tijd er in te steken. In ruil voor die tijd kan je het geld gebruiken voor vakanties, uitjes, borrels, feestjes en uit eten gaan. Helaas zijn er natuurlijk ook minder leuke dingen waar je geld naar toe gaat zoals boodschappen, studieboeken en huur. Er zijn helaas veel werkgevers die studenten aannemen omdat ze denken dat het goedkoop personeel is. Hierom is het belangrijk om te weten wat je waard bent en wat je hoort te verdienen. Op internet kan je een salarisberekening doen met de loonwijzer om te kijken of alles op de juiste manier verloopt.  

Verder kan het ook nooit kwaad om een beetje te wennen aan werken. Na je studie zal je wekelijks het meeste tijd kwijt zijn op je werk, dus het is wel zo fijn om alvast een beetje aan het idee te wennen. Veel dingen op de werkvloer leer je alleen door het te doen en het mee te maken. Sommige dingen zijn fijn om te oefenen bij een baantje dat nog niet zo belangrijk is als je baan na je studie.  

Ook helpt het je cv om al een paar baantjes te hebben gehad. In een heleboel vacatures zie je dat werkervaring erg belangrijk is. Het zou zonde zijn als je deze werkervaring niet nu alvast op doet, maar zonder enige werkervaring op zoek moet naar een baan. Het beste is om een bijbaantje te zoeken wat goed aansluit op wat je later wilt gaan doen. 

http://CBBS.com

Gerelateerde artikelen

Professionele imago met behulp van een telefoonservice

Nee, toch? Mijn Mac wordt te heet! Wat moet ik nu?

Bizar nieuws