Belinda web
Computers / Internet / Searching

Nee, toch? Mijn Mac wordt te heet! Wat moet ik nu?

Een Mac die te heet wordt, valt meestal uit. Valt hij niet uit, dan kunnen er onderdelen verbranden. Je zult zelf wel begrijpen dat onderdelen die verbrand zijn niet meer optimaal of helemaal niet meer functioneren. Ook niet als je ze eerst laat afkoelen. Raakt je Mac dus oververhit? Los dit dan zo snel mogelijk op. Hoe je dat doet leggen we je in dit artikel haarfijn uit, dus lees snel verder.

Waar die warmte vandaan komt

De aluminium behuizing van een Mac pakt warmte heel gemakkelijk op en verspreid deze net zo gemakkelijk. Als je daarnaast veel van je Mac vraagt en je het systeem hard laat werken, zorgt dat ook weer voor de nodige warmte. En heb je er al eens bij stilgestaan dat je zelf ook warmte aan je Mac afgeeft op het moment dat je ermee werkt? Je zit immers vrijwel continu met je warme handen aan het device en als je hem zo op je schoot houdt, kan de warmte die ontstaat ook niet zomaar weg.

Er kan natuurlijk ook warmte ontstaan als er hardware defect is geraakt. Is dat bij jou het geval? Dan kun je het best met je Mac naar een reparatiebedrijf bij jou in de buurt gaan. De Apple specialisten daar weten dit probleem meestal in no time voor je op te lossen, zodat jij weer lekker snel aan de slag kunt.

Wat je ertegen kunt doen: harde ondergrond

Een Mac werkt het best als hij op een harde ondergrond staat. Zet hem dus nooit rechtstreeks op je dekbed of op een wiebelig dik tafelkleed. Aan de onderkant van een Mac zitten meestal een aantal ventilatiespeetjes. Deze spleetjes moeten altijd open blijven. Er moet ook een ventilatiespeetje tussen je Mac en het oppervlak zitten waar je laptop op staat. Raakt je Mac oververhit, omdat hij op een minder stabiel oppervlak staat, dan is dit dus heel eenvoudig zelf te veranderen.

Wat je ertegen kunt doen: snelheid van de fans

Eigenlijk regelt je Mac de snelheid van de ingebouwde fans en hoef je er niet over na te denken, maar door deze zelf aan te passen, kun jij bepalen hoe sterk je Mac wordt gekoeld. Wordt je Mac te warm, dan kun je zo de fans dus iets hoger zetten en nóg beter laten koelen. Hiervoor kun je het programma ‘smcFanControl’ gebruiken. Dit programma is gratis te downloaden en geeft je inzicht in hoe warm het systeem van je Mac is. Op basis daarvan kun je vervolgens de snelheid van de fans instellen.

Je kunt de fans niet langzamer laten draaien dan de minimale snelheid die Apple adviseert, dus in principe is het programma bijna niet op een verkeerde manier te gebruiken. Lees wel van tevoren de gebruiksaanwijzing goed door. Let er verder op dat je de fans niet altijd op de hoogste stand zet. Doe je dit wel, dan verkort je daarmee de levensduur van de fans en dus uiteindelijk ook van het systeem van je Mac. Hulp nodig? Schakel een expert gespecialiseerd in macbook reparatie in Rotterdam in.

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/apple-reparatie-rotterdam/

Gerelateerde artikelen

Uitkijken naar het loon

Een website: het zakelijke online visitekaartje

Rust in je hoofd