Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Laat je huis veilig achter tijdens de vakantie

Op vakantie gaan is voor velen het hoogtepunt van het jaar: even weg uit de dagelijkse omgeving en lekker ontspannen. Maar je wilt natuurlijk niet dat je huis leeg is als je terugkomt van vakantie. En ook al zit je vlak voor vertrek waarschijnlijk al met je hoofd tussen de palmbomen, het is zaak om je hoofd er wel nog even bij te houden. In dit artikel lees je een aantal tips waarmee je het risico op een inbraak kunt verkleinen. Zo kan je met een gerust hart op reis.

Denk goed na over wie je vertelt over je vakantieplannen. Natuurlijk meldt je die aan vrienden, familieleden en buren. Gewoon ter informatie, maar ook op het oog op sociale controle. Of je het ook op social media moet zetten? Ook inbrekers zitten op social media. Zorg dus dat je geen exacte reis vermeld op Facebook of Twitter en houd je berichten privé zodat niet iedereen kan zien dat je weg bent.

Daarnaast is het altijd verstandig om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Laat je gordijnen bijvoorbeeld open of vraag aan je buren of ze af en toe de gordijnen open en dicht kunnen doen. Ook stapels post in de gang zijn een teken dat er niemand thuis is. Laat deze dus om de paar dagen weghalen. Om het huis er nog bewoonder uit te laten zien kun je een tijdschrift of kookgerei op tafel zitten. Ook het werken met een tijdschakelaar voor de lampen sorteert vaak effect.

En doe natuurlijk alles op slot! Loop het allemaal minimaal twee keer na. Denk ook aan de schutting in de tuin en dergelijke. Om nog wat extra veiligheid te creëren kun je een camerasysteem ophangen. Zo’n bewakingscamera kan zeer goed van pas komen bij het terugvinden van de inbreker.

https://onlinecamerashop.nl