Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Bescherming tijdens wintersport

Zoals je misschien al weer kan de zon fel schijnen tijdens de wintersport. Je verwacht misschien niet dat je zult verbranden op wintersport, maar die kans is erg groot. Het is dan ook belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon tijdens wintersport. Hoe dit precies moet lees je in dit artikel.

Veel mensen weten niet dat de zon tijdens wintersport gevaarlijker kan zijn dan tijdens een zonvakantie in een warm land. Dit komt door de sneeuw die de zon weerkaatst en de hoogte waar je meestal verblijft. De UV straling is namelijn veel sterker. Mensen smeren zich vandaar ook niet vaak in omdat ze ook veel kleding aan hebben. Echter is het ook belangrijk om je hoofd te beschermen. De UV straling kan schadelijk voor je huid zijn en je kunt verbrand worden.

Het is dus belangrijk om je zelf te smeren. Dit kun je doen met speciale anti zonnebrand wat voor wintersport gemaakt is. Veel mensen gaan hier de fout mee in door normale anti zonnebrand te gebruiken. Deze is vaak om waterbasis. Dit is tijdens de wintersport niet handig aangezien het kan bevriezen op de huid. Het is dus belangrijk dat je een anti zonnebrand gebruikt met vetten er in. Die kun je dan ook gebruiken tijdens de lage temperaturen tijdens de wintersport. Verder kunnen die vetten ook helpen bij het vochtig houden van de huid. Door de koude wind kan de huid droog worden en dit voorkomt dit probleem. Je lippen wil je ook goed kunnen beschermen. Dit kan met een lippenbalsem.

Tijdens de sporten zul je een helm dragen. Als je die niet op hebt zijn Caps of mutsen ook goed. Dit is bovendien lekker warm, maar het kan ook bescherming geven tegen de felle zon. Trucker cap kopen? Kijk dan eens op de webshop van Snapbacks.nl, waar ze een ruim aanbod hebben.

https://www.snapbacks.nl/