Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Auto verkopen als particulier

Je auto verkopen als particulier? Bekijk dan dit artikel eens

 

Iedere dag worden er op advertentiesites auto’s aangeboden. Deze sites trekken veel publiek. Daarom is het een uitstekende plek om te adverteren met je auto. Wat je niet moet vergeten is dat een goede advertentie tijd en geld kost. Je advertentie moet namelijk goede informatie bevatten en adverteren is niet gratis. Bij een van de bekendste sites kost dat voor een auto zo’n 15 euro per week.

 

Advertentiesites staan voor meer dan 80% vol met wagens die worden aangeboden door bedrijven. De overige 20% zijn de advertenties van de particulieren. Wie de site bezoekt komt dus meer en deel bedrijf tegen. Concurreren met een bedrijf lukt misschien wel qua prijs maar niet qua service. Autobedrijven bieden namelijk een totaalplaatje aan en daar kun jij niet tegenop. Denk daarbij aan inruilen, garantie, afleverbeurt en financieringsmogelijkheden.

 

Zoals eerder verteld is meer en deel van de aanbieders een bedrijf. De bezoekers zijn ook voor een groot deel handelaren. De handelaren reageren vaak op nieuwe en op oudere advertenties. Ze proberen de verse vissen te vangen door ze snel te confronteren met een bod waarbij ze beloven dezelfde dag de auto nog op te halen. Een klein percentage trapt daarin omdat ze de auto dan ook lekker snel kwijt zijn. De mensen die na 2 weken nog geen fatsoenlijk bod hebben gekregen zwichten vaak alsnog voor een laag bod, dus dit is ook een prooi voor de handelaren. Wie zijn of haar auto wil verkopen voor een goede prijs moet standvastig zijn en niet meteen toegeven.

 

Wil je de auto snel verkopen en er alsnog een goede prijs voor terug? Breng dan eens een bezoekje aan een online autoveiling. Hier kun je namelijk je auto in 1 dag veilen zonder kosten. Je auto wordt dan aan een groot aantal autobedrijven voorgelegd welke ieder een bod kunnen uitbrengen. Daar krijgen zij 1 dag de tijd voor en na die dag wordt het hoogst behaalde bod bekend gemaakt. Voor dit bod kun je meteen de auto verkopen. Een bekende autoveiling die 100% gratis is, is GratisMijnAutoVerkopen.nl