Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe schadelijk is een computervirus voor uw computer?

 

Veel internetgebruikers hebben niet door dat ze onbeveiligd zijn tegen cybercriminelen. Hier zullen wij een kijk nemen hoe schadelijk een computervirus is voor uw computer. Malware komt voornamelijk via het internet in uw device terecht.

Het corrumpeert het besturingssysteem of andere onderdelen waardoor de prestaties van de PC achteruitgaan. Door het toevoegen van een stukje programmeerwerk proberen digitale criminelen uw computer binnen te dringen om informatie te achterhalen. Meestal gaat het hier om vertrouwelijke informatie en geldzaken.

Vermoedt u dat u dergelijke malafide programma’s heeft opgelopen? Kom vrijblijvend zonder afspraak langs bij SAM IT Services voor Oegstgeest en wij kunnen u direct vertellen of uw computer hersteld kan worden.

Hoe uit malware zich?

Meestal beïnvloeden virussen uw laptop of PC op een negatieven manier. U kan dit merken aan de internetsnelheid of de computerprestaties. Natuurlijk kan het langzaam worden van het apparaat ook ergens anders te maken mee hebben, maar voor de zekerheid kunt u een virusscanner erop loslaten.

Als bepaalde functies uitvallen, het internet traag is of de computer heel langzaam opstart kan het zo zijn dat malware uw computer heeft geïnfecteerd. Een IT bedrijf in Oegstgeest kan in dat geval hulp bieden.

Maatregelen

Maar wat kun u doen om te voorkomen dat uw computer besmet raakt met een computervirus? Op het internet zijn er voldoende programma’s te vinden die zowel preventief als oplossend te werk gaan.

Verder kunt u zelf van tevoren een scan uitvoeren op een e-mail of een .exe bestand. Wanneer hier sprake is van een bedreiging krijgt u hier een melding van. Advies? Laat een deskundige in Oegstgeest u advies leveren over het nemen van maatregelen tegen virussen op uw computer.

Laat een vakkundige uw laptop of PC controleren

Wilt u een vakkundige uw laptop of PC laten controleren? Met de expertise van SAM IT Services komt u direct erachter of het apparaat te repareren is. Wij hanteren een no cure no pay.

Wij te Oegstgeest vertellen u meteen of uw computer een virus heeft en wat er aan te doen valt.