Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Voorbereiden op ontslag

Tijdens economisch slechte tijden is de dreiging op het kwijtraken van je baan een stuk groter dan als het goed gaat met de economie. Tijdens economisch slechte tijden is de vraag naar producten een stuk kleiner dan als het goed gaat met de economie. Hierdoor zullen bedrijven minderomzet krijgen en zal de productie omlaag moeten. Omdat de productie omlaag gaat zijn er minder banen nodig en zullen mensen die nu in het bedrijf werken worden ontslagen of worden overgeplaatst naar een andere afdeling waar wel nog veel vraag naar is.

Als medewerker is het daarom belangrijk om hier rekening mee te houden in dit soort tijden. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Je kan ervoor zorgen dat je je maximaal inzet en je nog waardevoller voor het bedrijf gaat maken. Hierdoor creëer je redenen om je niet te ontslaan, en word de kans groter dat je je baan kan houden in slechte tijden. Ook kan je je voorbereiden op het feit dat je wordt ontslagen. Je kan voor jezelf al wat minder gaan uitgeven en wat meer te gaan sparen om zo geen schulden te hoeven maken wanneer je word ontslagen. Dit is niet alleen handig in slechte tijden maar ook goed in goede tijden om een extra buffer te hebben voor eventuele onverwachte kosten.

Ook kan je je indekken voor het geval je wordt ontslagen. Dit kan je doen door een outplacementbureau als back up te hebben die je kan raadplegen wanneer het moment daar is. Zij kunnen je dan door middel van zakelijke coaching helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het vinden van een nieuwe baan gaat dan een stuk sneller. Je hoeft je daarom een stuk minder zorgen te maken van wat er nou zal gebeuren als je je huidige baan zou verliezen. Al met al is het belangrijk om je goed voor te bereiden op situaties die zich voor kunnen doen die je niet verwacht. Klik hier voor meer informatie over Carrièrepoort.

https://carrierepoort.nl/