Belinda web
Image default
Computers / Internet / Searching

Ga jij je auto verkopen?

Je wilt je auto gaan verkopen? Dat is mooi, maar weet je wat daar ook allemaal bij komt kijken? In dit artikel lees je daar alles over.

 

Je auto verkopen is geen alledaags ding. Daarom is het goed om je er vooraf eens in te verdiepen. Er zijn verschillende manieren hoe je de auto kunt verkopen. Welke manier het beste bij je past hangt af van je wensen. Heb je snel geld nodig of heb je alle tijd? Dat maakt namelijk een groot verschil. Vaak is het zo, hoe meer moeite je er voor doet, hoe meer geld het kan opleveren. Echter kleven er aan een aantal verkoopmethode wel een aantal nadelen.

 

Voorfase

Eerst moet je voor jezelf weten wat je wel en niet wilt. Wil je de auto binnen 1 dag verkopen of mag het ook 2 weken duren? Neem je genoegen met de gemiddelde prijs of wil je de hoofdprijs voor je auto terug? Vind je het leuk om te onderhandelen of juist helemaal niet? Dit zijn de belangrijkste vragen welke grotendeels de manier van verkopen bepalen.

 

Onderhandelen en afdingen

Ga je de auto verkopen via een advertentiesite dan krijg je gegarandeerd te maken met onderhandelen en afdingen. Voordat de koper überhaupt bij je aan de deur is geweest begint het proces van onderhandelen al. Mensen zullen vrij snel beginnen met bieden. Is er geen bied mogelijk op de site zelf dan doen ze dit telefonisch of per email. De vraag die vaak gesteld wordt is ‘wat is je laagste prijs’. Deze vraag is het meest afkomstig van handelaren die zeer actief zijn op advertentiesites. Wil je geen gedoe met verkopen, geen onderhandelingen en geen gezeur aan de deur, verkoop je auto dan niet via een advertentiesite.

 

Veel gemak met inruilen

Je auto inruilen levert bijzonder veel gemak. Zoek je een auto uit bij een autobedrijf dan krijg je vaak de vraag gesteld of je zelf iets wil inruilen. Dit vragen ze soms voordat je überhaupt naar de prijs hebt gevraagd van de nieuwe auto. Men weet dan dat ze een andere prijs moeten vertellen. Kom je iets inruilen dan betaal je in feite meer voor je nieuwe auto. De prijs die je als inruil krijgt is vaak best redelijk maar de prijs van de nieuwe auto wordt wel wat hoger. Wil je de maximale prijs terug voor je auto dan moet je niet gaan inruilen.

 

Laat je auto veilen

Je kunt je auto verkopen via een autoveiling. Dat is de snelste manier om van je auto af te komen. Daarnaast hoef je geen nieuwe auto terug te kopen en weet je vooraf al wat je auto waard is. Het hoogste bod dat uit de veiling komt is het bod waarvoor je de auto meteen kunt verkopen. Met een druk op de knop is de auto verkocht en maak je een afspraak met de koper. Snel geregeld dus.