Belinda web
Image default
Particuliere dienstverlening

Dit is hoe je meer ontspannen jouw dag beleven kunt!

In de huidige tijd zijn veel mensen op zoek naar ontspanning, terwijl de agenda’s uitpuilen met verplichtingen. Of het nu online of offline is, er zal toch gewerkt moeten worden, het gezin moet onderhouden worden, deadlines moeten worden gehaald, een zieke partner zal moeten worden verzorgd en het huis, tja, dat moet ook nodig weer eens worden geschilderd.

Herkenbaar? Volgens de bekende auteur Steven Covey, die onder andere het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’’ (2007) heeft geschreven, heeft elk mens hiermee te maken. Er is echter een groep mensen die van de ene naar de andere situatie ‘strompelt’ en er is een groep mensen die in diezelfde situaties de regie blijft houden.

Als we alleen maar reageren op situaties, omdat van ons verwacht wordt dat we hier aan deelnemen op de afgesproken manier, dan handelen we vanuit de Cirkel van Betrokkenheid volgens Covey. Wanneer we echter invloed op deze zelfde situaties gaan uitoefenen om deze voor onszelf beter te laten verlopen, dan handelen we vanuit de Cirkel van Invloed.

Het is heel goed mogelijk om te kijken wat je zou kunnen doen aan die reeks verplichtingen in een te korte periode. Kun je voor die schilderklus misschien een bedrijf of goede vriend inhuren of kan het schilderwerk misschien best nog een jaartje mee? En je zieke partner, is daar misschien mantelzorg voor in te schakelen of zou je misschien familie kunnen vragen om eens bij te springen?

Je ziet dat deze invloed al een behoorlijk verschil kan maken en druk van de ketel kan halen, ondanks dat je aan bepaalde omstandigheden zelf natuurlijk niets kunt doen. Je kunt immers de ziekte van je partner niet genezen en je kunt ook moeilijk alle deadlines annuleren.

Probeer eens voor jouzelf om invloed uit te oefenen op situaties in jouw dagelijks leven en ervaar het verschil!

https://coachrobin.nl/