Belinda web
Image default
Onderwijs

De verschillende opties voor een tussenjaar

De reden om te kiezen voor een tussenjaar is voor iedereen anders. Tijdens een tussenjaar kun je veel verschillende soorten ervaringen opdoen. Deze ervaringen kunnen je vervolgens ook na je tussenjaar helpen. Het mooie aan een tussenjaar is dan ook dat je deze precies zo kunt inrichten als jij wilt. Tijdens een tussenjaar zul je namelijk veel meer tijd hebben voor dingen die je eerder niet kon doen. Ook de mensen die je tijdens een tussenjaar ontmoet zijn belangrijk voor het verkrijgen van nieuwe inzichten geven. Bij septemberadvies.nl kun je ook tijdens je studie begeleiding krijgen om je verder te blijven ontwikkelen. Dit alles zal ervoor zorgen dat je gemotiveerd blijft en minder snel vastloopt tijdens je studie.  

Oriënteren op een vervolgstudie  

Een van de veelvoorkomende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een tussenjaar te nemen is om zich beter te oriënteren op vervolgstudies. Tijdens dit tussenjaar heb je extra veel tijd om informatie te verkrijgen over alle verschillende mogelijkheden. Ook kun je tijdens een tussenjaar gemakkelijker bij verschillende open dagen meekijken. Bij sommige studies wordt er zelfs de optie geboden om een of enkele dagen mee te lopen. Tenslotte kun je er ook voor kiezen om een studiekeuze adviesbureau in te schakelen die je bij je studiekeuze kan helpen. Deze adviesbureaus nemen de tijd om te kijken naar wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Op basis van verschillende gesprekken wordt er vervolgens een studiekeuzeadvies gegeven.  

Werken tijdens een tussenjaar  

Er zijn verschillende redenen waarom mensen gaan werken tijdens hun tussenjaar. Zo kan het zo zijn dat je geld wilt verdienen om later in je tussenjaar iets leuks te gaan doen. Daarnaast kan het ook juist zo zijn dat je geld wilt verdienen om na het tussenjaar je studie te bekostigen. Er zijn vele baantjes te vinden voor mensen die een tussenjaar hebben. Een deel van de mensen kiest ervoor om fulltime te gaan werken om zoveel mogelijk geld te verdienen. Daarentegen zijn er ook mensen die juist parttime werken om zo veel vrije tijd over te houden. Mocht je het geld niet per se nodig hebben dan kan het daarnaast enorm waardevol zijn om vrijwilligerswerk te doen.  

Het maken van een lange reis  

Het maken van een lange reis is ook een populaire keuze voor mensen met een tussenjaar. Je kunt hierbij denken aan een backpack reis maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Om te beginnen kun je een reis ook combineren met het oriënteren op een vervolgstudie. Tijdens een reis kun je namelijk tot nieuwe inzichten komen die je leiden tot het kiezen van een studie. Er zijn verschillende organisaties te vinden die je hierin kunnen begeleiden. Ook kun je reizen combineren met werken of het doen van vrijwilligerswerk. Wanneer je gemotiveerd bent om een nieuwe taal te leren kun je er tenslotte voor kiezen om mee te gaan met een taalreis.  

https://septemberadvies.nl/