Belinda web
Vakantie

Altijd warm en zonnig, kies voor ABC Eilanden

Altijd warm en zonnig, kies voor ABC Eilanden

De ABC-Eilanden. Een simpele topografische quiz: uit welke 3 eilanden bestaan de Benedenwindse Eilanden? Grote kans dat je dit niet weet, maar als de vraagt anders gesteld wordt: Uit welke 3 eilanden bestaan de ABC-Eilanden? Dan zeg je waarschijnlijk:
A: Aruba
B: Bonaire
C: Curacoa
De Benedenwindse Eilanden is een andere benaming, maar zijn exact dezelfde. Ze zijn onderdeel van de Kleine Antillen. En laten we het nu even niet verder ingewikkeld maken. We beschrijven waarom ze de moeite waard zijn om te bezoeken.

Klimaat, strand, natuur en taal

Het hele jaar door is het hier aangenaam warm. Met minimale temperaturen van circa 25 graden celcius zijn de avonden nog lekker. Overdag worden temperaturen van net boven de 30 graden behaald. En dit is het hele jaar door zo, met enkele uitschieters naar beneden of boven. De temperatuur van het zeewater is daardoor ook circa 27 of 28 graden, heerlijk. Ideaal om lekker aan het strand te genieten, een watersport te beoefenen of te duiken. En van alles is er meer dan genoeg.

De gesproken taal

Papiaments is de officiële taal op alle 3 de eilanden. Er wordt volop Nederlands gesproken, en je kan terugvallen op het Engels. Dat maakt het voor alle Nederlanders en Vlamingen wel erg aantrekkelijk om de eilanden te verkennen. Een taalbarrière is er niet, dus je verstaanbaar maken is geen enkel probleem.

Aruba

Hier vind je veel prachtige zandstranden zonder massatoerisme. Een vakantie op Aruba kan op je eigen manier ingevuld worden. De accommodaties zijn zeer gevarieerd. In enkele all inclusive hotels laat je je lekker in de watten leggen. Samen met alle luxe voorzieningen kan dit een heerlijk ontspannen zonvakantie bieden. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een appartement te huren waarin het verblijf is op basis van logies. Kies je daarvoor, dan heb je de volledige ultieme vrijheid. Je bepaalt zelf wanneer je waar naar toe gaat, en wat je gaat eten.

Bonaire

Bonaire biedt ook prachtige stranden, en een bezoekje aan de hoofdstad Kralendijk is een must. Naast de leuke winkeltjes en terrasjes is dit dé locatie waar vanuit excursies en boottrips vertrekken.

Hotel tip: Van der Valk

Wil je genieten van alle denkbare luxe in een hotel? Kies dan voor Hotel van der valk Plaza Beach Resort op Bonaire. Dit 5 sterrenhotel beschikt over een oppervlakte van maar liefst 25.000 m2 grond. Met prachtige hotelkamers, tientallen faciliteiten, zwembaden voor jong en oud en zelfs een eigen jachthaven is dit echt een paradijsje op aarde.

Curacao

Dit eiland is toeristisch gezien het meest bekende eiland. In de hoofdstad Willemstad is er altijd leven. Maar er is zoveel meer. Wanneer de mogelijkheid er is een huurauto te besturen dan kan je echt op ontdekking gaan. Ontdek de rustige stranden, aloe vera plantages, wandel door de zoutpannen van Jan Thiel of beklim de Christoffelberg. Maar er is zoveel meer te doen en te ontdekken, niet voor niets zijn er tientallen reisblogs boordevol tips.

Slotwoord over ABC Eilanden

Het hele jaar door is het hier warm, dat maakt het bij uitstek in de herfst en winter een perfecte vakantiebestemming. Je bent altijd goed verstaanbaar door met de Nederlandse taal, en het is maar 10 uur vliegen vanaf Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Uw vermogen in vastgoed investeren is een slimme keus

De Mooiste Vakantiebestemmingen – In Europa – Bijzonder

Kies nu Marokko voor jouw volgende motorreis!