Belinda web
Image default
Onderwijs

Wat betekent NLP Practitioner?

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren en is als het ware een gebruiksaanwijzing voor je brein. Hoe doe jij wat jij doet en waarom? NLP is een studie naar gedrag en communicatie. Van jezelf en van anderen. Met NLP leer je bijvoorbeeld hoe je meer grip krijgt op je emoties, hoe je betere beslissingen kunt nemen, hoe je nare herinneringen kunt neutraliseren en hoe je je goed kunt voelen wanneer jij daar voor kiest. 

NLP leert je wat de invloed van taal is en hoe je daarmee jezelf en anderen kunt beïnvloeden. Met NLP geef je richting aan je leven en leer je slimme strategieën voor een beter leven. 

Ontstaan NLP

NLP is in de jaren zeventig ontstaan in de Verenigde Staten. De grondleggers van NLP zijn John Grinder en Richard Bandler. Zij bouwden voort op het werk van Gregory Bateson, Milton Erickson, Noam Chomsky, Alfred Korzybski, Paul Watzlawick en verschillende anderen

Bandler en Grinder ontdekten dat sommige therapeuten bijzonder succesvol waren en anderen juist niet. Het was niet alleen wat deze mensen zeiden wat zo’n groot effect had, maar vooral ook hoe zij een bepaalde structuur gebruikten om verandering te bereiken.

Toen Bandler en Grinder NLP aan anderen gingen leren merkte ze dat dit stapsgewijs het beste werkt. Wanneer je net begint met het ontdekken van NLP is alles nieuw en helpt het als je onbewust leert, en bewust toepast. Doordat je NLP echt toepast op jezelf en anderen noemde ze dit NLP beoefenaar of in het Engels; NLP Practitioner. NLP Practitioner is dan ook een beoefenaar van NLP. 

Verschillende NLP opleidingen

Nu kun je opleidingen volgen om NLP te leren beoefenen. Je start altijd eerst met de NLP Practitioner opleiding. Wil je een meester worden in NLP toepassen op jouw eigen manier, dan kun je doorstromen naar een NLP Master Practitioner opleiding. 

NLP is voor iedereen. Ben je bereid om te leren, te oefenen en deze vaardigheden te gebruiken. Sta je open voor verandering? Dan is NLP iets voor jou. De technieken van NLP zijn toe te passen bij iedereen tussen de 8 tot 108 jaar. NLP’ers zijn tot hun tanden bewapend met tools, technieken en strategieën om persoonlijk leiderschap te kunnen doen en begrijpen. Misschien is dat ook wel precies waar jij weleens over nagedacht hebt!

 

https://www.capitalheroes.nl/