Belinda web
Image default
Onderwijs

Maak kennis met de talrijke bijzonderheden van de Portugese cultuur

Portugal is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en de Portugezen hebben veel bijzondere kenmerken die hen onderscheiden van andere nationaliteiten. Juist deze bijzonderheden maken de taal en de cultuur zo interessant om te onderzoeken. Hieronder zullen we enkele van deze kenmerken beschrijven. 

 

Keuken 

De Portugese keuken is wereldberoemd en staat bekend om zijn verse visgerechten, gegrild vlees en zoete lekkernijen. De meest bekende gerechten zijn bacalhau (gezouten kabeljauw), sardines en cozido (stoofpot). Ook de wijnen uit Portugal zijn van topkwaliteit. 

 

Gastvrijheid 

Portugezen staan bekend om hun gastvrijheid. Ze zijn erg vriendelijk en staan altijd klaar om bezoekers te verwelkomen. Of je nu een vriend, familielid of toerist bent, Portugezen zullen er over het algemeen alles aan doen om je op je gemak te stellen. 

 

Fado 

Fado is de traditionele muziekstijl van Portugal en staat bekend om zijn weemoedige en melancholische klanken. Het wordt vaak gezongen in kleine cafés en restaurants en is een belangrijk onderdeel van de Portugese cultuur. 

 

Taal 

Portugees is de officiële taal van Portugal en wordt ook gesproken in landen als Brazilië, Angola en Mozambique. Het is een van de meest gesproken talen ter wereld en heeft veel invloeden van andere talen, zoals het Arabisch en het Latijn. 

 

Azulejos 

Azulejos zijn de kleurrijke tegels die je overal in Portugal tegenkomt. Ze worden gebruikt om gebouwen te versieren en zijn vaak voorzien van mooie patronen en afbeeldingen. De azulejos zijn een belangrijk onderdeel van de Portugese architectuur en cultuur. 

 

Strandcultuur 

Portugal heeft meer dan 800 kilometer aan kustlijn en heeft enkele van de mooiste stranden van Europa. De Portugezen zijn dan ook echte strandliefhebbers en genieten volop van de zon, zee en strand. 

 

Religie 

Het merendeel van de Portugezen is rooms-katholiek en religie speelt nog steeds een belangrijke rol in de Portugese samenleving. Kerken en kathedralen zijn dan ook veelvuldig te vinden in Portugal en worden druk bezocht door gelovigen en toeristen. 

 

Feestdagen 

Portugal heeft veel feestdagen die nauw verbonden zijn met de geschiedenis en cultuur van het land. Zo wordt Carnaval uitbundig gevierd in februari, wordt er op 10 juni de dag van Portugal gevierd en zijn er tal van religieuze feestdagen zoals Allerheiligen en Kerstmis. 

 

Dit zijn slechts een kleine greep van de bijzonderheden van Portugal en de Portugezen. Het land heeft nog veel meer te bieden en is zeker een bezoek waard. Een cursus Portugees of zakelijk Portugees maakt het nog makkelijker om alles over het land en de cultuur te weten te komen.  

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/portugees/