Belinda web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zaakgericht werken binnen overheidsinstanties

Worstel je met de invoer van zaakgericht werken binnen jouw overheidsorganisatie? Worden de gestelde resultaten niet behaald of vallen de implementaties tegen? Dan kun je via Doxis hulp inschakelen. Dit is een netwerk- en kennisorganisatie die landelijke dienstverlening biedt. Daarbij heeft Doxis al geruim 100 jaar ervaring in informatiemanagement en is deze organisatie specialist in het hulp bieden aan overheidsinstanties. Of je nu werkzaam bent voor een gemeente, ministerie, provincie of zelfstandig bestuursorgaan, Doxis kan je helpen bij het succesvol invoeren van zaakgericht werken.

De werkwijze van Doxis

Bij Doxis wordt het veranderproces centraal gesteld. Op dit veranderproces wordt de specifieke aanpak afgestemd. Daarbij zijn jouw doelstellingen en wensen leidend. Dit houdt in dat er oog is voor ieder uniek werkproces. Bij Doxis wordt niet met een standaard mal gewerkt, maar wordt een plan op maat gemaakt. Wel wordt er vanuit een integrale benadering gedacht waarin vier invalshoeken samenkomen: ‘systemen en informatie’, ‘doelen en beleid’, ‘leiderschap en gedrag’ en ‘processen en sturing’. Verder vinden de professionals van Doxis het belangrijk dat iedereen binnen jouw organisatie op één lijn zit waar het zaakgericht werken betreft. Op het moment dat je medewerkers met vragen of onduidelijkheden rondlopen, is het belangrijk deze direct te beantwoorden. Op die manier is iedereen volledig op de hoogte van het nieuwe werken en sluimeren er geen onduidelijkheden.

Zaakgericht werken om naar doelstellingen te realiseren

Met de deskundige hulp van Doxis kan zaakgericht werken worden ingericht zodat het dient als ondersteuning voor de processen die toewerken naar gestelde doelen. Jouw medewerkers zullen zowel efficiënter als effectiever te werk gaan met de ondersteunende processystemen. Daarbij is ook voor de bredere setting en context. Processystemen moeten functioneren binnen de overkoepelende informatie- en systeemarchitectuur van jouw specifieke instantie. Ben je benieuwd wat Doxis voor jou kan betekenen om zaakgericht werken soepel te stroomlijnen? Bezoek dan de website van deze organisatie voor meer informatie, contactgegevens en het aanbod aan trainingen.

https://doxis.nl/