Belinda web
Image default
Winkelen

Tips die je helpen bij het opruimen van je kledingkast

Veel mensen, met name vrouwen, zullen vast herkennen dat ze geen kleding hebben om te dragen. Dit terwijl hun kledingkast uitpuilt. Ondanks dat je gewoon nieuwe kleding kunt kopen, is het belangrijk dat je af en toe die kledingkast doet opruimen. Zo zorg je ervoor dat je meer overzicht hebt over je kleding, kleding die je niet meer draagt weg kunt doen en misschien wel oude parels herontdekt. Hoe je het opruimen van je kledingkast precies moet aanpakken? Wij geven je in deze blog een aantal tips.

De aanpak

Om gestructureerd aan de slag te gaan, zou je kunnen kiezen om de regel van drie te hanteren. Dit is dan ook een handige regel wanneer jouw kleding gaan uitzoeken. Deze regel houdt in dat je je kleding verdeelt in drie verschillende stapels. De ene stapel bestaat uit kleren die je graag wilt houden in je kledingkast. De andere stapel is een stapel van kleding die je wilt houden, maar niet in je kledingkast hoeft te liggen. Dit zijn bijvoorbeeld zomer- of winterkleding. De laatste stapel is kleding die je niet meer wilt houden, deze kunnen worden weggegooid, weggegeven of verkocht.

Wanneer gooi je iets weg?

Ben je tijdens het opruimen aan het twijfelen of je een kledingstuk wilt weggooien of niet? Dan zijn er een aantal dingen die je jezelf kunt afvragen. Zo kun je jezelf vragen wanneer de laatste keer is geweest dat je het kledingstuk hebt gedragen. Is dit langer dan bijvoorbeeld een jaar geleden? Dan kan het zeker weggegooid worden! Ook kun je jezelf afvragen of je het kledingstuk morgen aan zou willen doen? Is het antwoord nee? Ook dan zou je het beste dat kledingstuk kunnen wegdoen.

Denk in outfits

Het denken in outfits zorgt er niet alleen voor dat je weet of je een kledingstuk weg moet gooien of niet. Door in je hoofd te hebben welke kledingstukken samen een outfit vormen, hoef je ’s ochtends ook minder lang voor je kast te blijven staan. Dus bedenk tijdens het opruimen alvast even hoe je dat in gold we trust vest gaat combineren en je bespaart je zomaar heel wat tijd!

https://konceptstore.nl/collections/in-gold-we-trust