Belinda web
Image default
Sport

Personal trainer worden? Welke opleiding kies jij?

Wil jij personal trainer worden om mensen te helpen, om uren lang te sporten of om een andere reden? Dan is het belangrijk dat je wel een opleiding volgt. Officieel heb je als personal trainer geen opleiding nodig, maar wil je meer verdienen en ook de veiligheid van je klanten waarborgen dan zal je echt dat papiertje nodig hebben. In de personal trainer opleidingen leer je alles wat je moet weten of bewegingswetenschappen, voeding en over het coachen van mensen. Nu je weet dat je absoluut een personal trainer opleiding moet volgen is natuurlijk de vraag welke opleiding je kiest. Verder in dit artikel zijn enkele personal trainer opleidingen opgesomd die zeker een aanrader zijn.

Opleiding personal trainer MBO

Zoek je een opleiding personal trainer MBO? Dan is de opleiding Fitnesstrainer A iets voor jou! Dit is de perfecte studie voor de starters in de fitnessbranche. In deze studie leer je alles over anatomie, biomechanica, krachttraining, trainingsleer, voedingsleer, inspanningsfysiologie en blessure preventie. Naast deze theoretische kennis leer je ook om mensen te coachen en te motiveren. Deze opleiding duurt ongeveer vier maanden en het slagingspercentage is wel boven de negentig procent. Verder kan je deze opleiding klassikaal volgen, maar is het ook mogelijk om online in je eigen omgeving de studie te volgen.

Als je na deze studie verder wilt leren, dan is het mogelijk om Fitnesstrainer B te volgen. Dit is de vervolgopleiding van Fitnesstrainer A en hier leer je alles over het 1 op 1 personal trainen en het onderscheid te maken tussen verschillende doelgroepen. Deze opleiding duurt over het algemeen een maandje langer dan de Fitnesstrainer A opleiding, namelijk vijf maanden. Deze opleiding is ook achter je eigen beeldscherm thuis te volgen en natuurlijk klassikaal. Naast de Fitnesstrainer A opleiding en de Fitnesstrainer B opleiding heb je ook nog de mogelijkheid om de NASM opleiding te volgen. De NASM opleiding is Europees erkend en wordt in vele landen gegeven. Een echte opleiding om je te onderscheiden.

Opleiding personal trainer HBO

Zoek je een opleiding personal trainer HBO? Dan is de Exercise for Health Specialist iets voor jou. Dit is Ereps level 5 en Fitnesstrainer A en Fitnesstrainer B zijn level 3 en level 4. Om deze studie te kunnen volgen heb je wel minimaal level 4 vooropleiding nodig. Dit kan bijvoorbeeld Fitnesstrainer B of de NASM opleiding zijn. Verder duurt deze opleiding wel een stuk langer dan de andere opleidingen, namelijk acht maanden. Tevens is deze opleiding niet online te volgen, maar alleen klassikaal. In deze opleiding leer je alles over verschillende ziektebeelden, gesprekstechnieken en vele andere onderwerpen.

Vervolgopleidingen

Het aanbod in personal trainers is de afgelopen jaren sterk gegroeid, dit komt natuurlijk door de groei van de vraag. Dit betekent ook dat het voor jou als nieuwkomer lastig is om zelf klanten binnen te halen of aangenomen te worden door een werkgever. Het is daarom handig om je nog verder te onderwijzen met vervolgopleidingen. Op die manier kan je laten zien dat je zelf meer te bieden hebt. Zo kan je denken aan een kettlebell cursus, een bootcamp cursus of een yoga opleiding. Dit zijn onderdelen waar veel mensen naar zoeken. Als jij de kennis en de vaardigheden hebt om zo’n les te geven laat je zien dat je meer te bieden hebt.