Belinda web
Image default
Sport

Hoe kan ik een eigen zaalvoetbalteam oprichten

Bent u van plan om binnenkort een eigen zaalvoetbalteam op te richten, maar weet u niet hoe? Dan bent u hier aan het juiste adres. Er zijn een aantal zaken waar u als oprichter rekening mee moet houden. Zo moet u aan bepaalde voorwaarden en eisen van de KNVB voldoen en moet u nog op andere punten letten. Deze zaken en punten worden verder in dit artikel besproken.

Accommodatie

Als u een eigen zaalvoetbalvereniging wilt opzetten moet u aan voorwaarden voldoen van de KNVB. Ten eerste moet u een accommodatie hebben om in te spelen. Over het algemeen zijn er genoeg gymzalen in de gemeente waar u wilt spelen of in de gemeentes om uw gemeente heen. Voor het gebruik maken van een accommodatie moet u dus eerst contact opnemen met de gemeente. Een accommodatie moet daarnaast ook nog aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kan u lezen op de website van de KNVB.

Naam

Om te kunnen spelen heeft u natuurlijk een naam nodig voor uw vereniging. Deze naam kunt u natuurlijk helemaal zelf verzinnen, maar moet wel goedgekeurd worden door de KNVB. Als u een naam gaat verzinnen moet u er rekening mee houden dat dit helemaal zelf is verzonnen en niet verwijst naar een commercieel bedrijf of instantie. Wel mag u een sponsor meenemen in de naam. Als u de naam heeft verzonnen moet u zich ook inschrijven bij de KvK. De KvK staat voor de Kamer van Koophandel en hier moet elk bedrijf en vereniging bij aangesloten zijn.

Inschrijven

Als u dit allemaal heeft gedaan moet u een toelatingsformulier invullen en sturen naar de KNVB. Er zijn een aantal voorwaarden waar deze formulieren aan moeten voldoen. Deze kunt u terug lezen op de site van de KNVB. Verder moet u zich ook inschrijven bij een competitie met een minimaal aantal teams. Naast het inschrijven moet u ook een machtingsformulier invullen en toesturen, en moet u een waarborgsom van vijfhonderd euro betalen. Als laatste moet u het aantal leden aanmelden bij Sportklink. Hoe dat moet kunt u ook lezen op de website van de KNVB.

Randvoorwaarden

De eisen en voorwaarden zijn voldaan, maar er zijn ook andere punten waar een vereniging rekening mee moet houden. Zo kunt u denken aan de materialen die aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan de goals, de ballen, de wedstrijdshirts, de trainingspakken en het team. Om een vereniging professioneel te laten overkomen is het belangrijk om de naam van de club terug te laten komen in een logo vorm. Een logo plaatsen op de accommodatie en op de wedstrijdkleding en trainingspakken zorgt ervoor dat u herkenbaar bent voor andere mensen en dat u professioneler overkomt. Wedstrijdkleding of trainingspakken bedrukken met logo kan makkelijk gedaan worden bij verschillende partijen. Het is zelfs mogelijk om dit te laten sponsoren en de sponsor ook op de kleding te laten drukken. Voor een beginnende club zijn de sponsoren erg belangrijk. Geen enkele voetbalvereniging kan zonder sponsoren.