Belinda web
Image default
Sport

Lees hier de mooiste fietsroutes van Noord-Nederland!

Ben jij ook zo dol op fietsen door de natuur? Eindeloos de mooiste paden, straatjes door om de omgeving te ontdekken? Dat snappen wij als de beste! Als Nederlander houden wij van fietsen en dat doen we iedere dag. Naar het werk, school of juist op de momenten wanneer je erop uit wilt gaat. Voor de echte fietsliefhebber hebben we een aantal prachtige plekken op een rijtje gezet die helemaal de moeite waard zijn om met de fiets te bezoeken in Noord-Nederland! Lees dus verder en laat je inspireren door de mooie plekken van Nederland.

Drents-Friesewold Appelscha

Rondom een klein dorpje Appelscha in Friesland vlak bij de grens van Drenthe is een van de meest prachtige nationale parken van Nederland te vinden. Het is een van de grootste natuurparken van Nederland waar je eindeloos kan genieten van de natuur. Dit bijzondere gebied beschikt over schitterende meren, rijke bossen, kleurrijke heiden en heel veel diersoorten. Deze omgeving dé fietsbestemming voor jong en oud om een onvergetelijke tijd te beleven. Er zijn veel verschillende fietsroutes waar je onderweg een heerlijke kop koffie of theedrinken kan wanneer je eventjes wilt bijkomen van de lange fietsafstanden die zijn afgelegd.

Dwingeloo

De omgeving rond Dwingeloo is het welbekende Dwingelderveld te vinden. Dit is een van de grootste nationale natuurparken van het land waar je urenlang kunt fietsen en wandelen. Sterker nog, het is het grootste heidegebied van West-Europa! Met prachtige bossen, meren tot schaapkuddes die heerlijk in de natuur aan het grazen zijn. Niks is te gek en je kijkt je ogen uit naar de natuur en de diersoorten die daar helemaal in hun element zijn. Zin om hiernaartoe te gaan? Dat snappen wij heel goed. Klik hier voor de mooiste fietsroutes Drenthe en wandelroutes Dwingeloo en laat je verassen door alle wonderen van de omgeving

Veenhuizen

Iets dat zeker het bezoeken waard is, is het plaatsje Veenhuizen in Drenthe. Het dorpje staat bekend om hun rijke geschiedenis als gevangenisdorp van Nederland. Daarnaast beschikt het plaatsje over een super leuke bierbrouwerij waar je heerlijk kan gaan eten en drinken!