Belinda web
Industrie

Kwalitatief hoogwaardige luchtbehandeling door middel van adiabatisch koelen

Met adiabatisch koelen wordt het proces bedoeld waarbij water afkoelt doordat het verdampt en hierdoor warmte onttrekt aan de lucht. Zweten tijdens het sporten is hier een voorbeeld van. Doordat het zweet op uw huid verdampt, wordt warmte onttrokken aan de huid en daalt de lichaamstemperatuur. Adiabatisch koelen wordt ingezet in hoog efficiënte klimaattechniek en is voor bedrijven een zeer effectieve manier om de luchtcirculatie in goede banen te leiden. Menerga heeft de adiabatische koeling uitgevonden en is de eerste leverancier die dit proces toepaste in een luchtbehandelingkast.  Sinds 1991 zijn verschillende typen luchtbehandelingskasten ontwikkeld die gebruik maken van deze milieuvriendelijke manier van koelen.

De werking van een adiabatische koeling in een Menerga systeem

Maar hoe werkt een adiabatische koeling nu in een Menerga systeem? Lucht dat uit een gebouw stroomt wordt, door middel van sproeiers, intensief bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Hierdoor verdampt het water en dit zorgt ervoor dat warmte aan de andere kant van de warmtewisselaar wordt afgekoeld tot circa 20 graden Celsius. Zo blijft de toevoerlucht 100% gescheiden van de retourlucht. Bij indirecte adiabatische verdampingskoeling wordt ruimtelucht in een gebouw niet extra bevochtigd. Hierdoor blijft de relatieve luchtvochtigheid op de gewenste waarde. Dit is een zeer gewenst in bijvoorbeeld kantoren en banken.

Meer informatie over de mogelijkheden van adiabatisch koelen

Sinds 1980 ontwikkelt en produceert Menerga innovatieve lucht- en klimatiseringssystemen voor diverse toepassingen. Het bedrijft streeft sinds de oprichting naar het creëren van een optimaal klimaat door middel van adiabatische koelingssystemen. De toenemende vraag naar milieuvriendelijke en energiezuinige klimatisering is voor hen dan ook een uitdaging en is een bevestiging van de filosofie van het bedrijf. Wilt u meer weten over adiabatisch koelen en bent u geïnteresseerd in een systeem waar gebruik gemaakt wordt van adiabatische koeling? Neem dan contact op met de specialisten van Menerga. Zij vertellen u alles over de mogelijkheden van deze systemen.

Gerelateerde artikelen

Neem voor betonboringen in regio Tilburg een expert in de arm

Stahlwille gereedschap maakt veilig werken mogelijk

Thermokoppel: snel leverbaar via Restutech