Belinda web
Image default
Gezondheid

Hoe wordt tinnitus behandeld?

Als u tinnitus ontwikkelt, zal uw arts u gewoonlijk aanraden een gehoortest te ondergaan, zegt Dr. Mehdizadeh, en de resultaten van uw test kunnen de volgende stappen bepalen.

Er is geen remedie voor tinnitus, maar er zijn een paar behandelingen die kunnen helpen. Tinnitus kan in verband worden gebracht met gehoorverlies – het oor compenseert voor een gebrek aan geluid en tinnitus is het resultaat, zegt Salvi – en hoortoestellen kunnen in die situaties nuttig zijn.

Als uw arts vermoedt dat uw tinnitus het gevolg is van een virus (inclusief COVID-19), kunnen zij u aanraden een ontstekingsremmend of voorgeschreven steroïde medicijn te nemen, zegt Dr. Mehdizadeh.

Ook dagelijkse meditatie kan de tinnitus verlichten, zegt Nick de Waard in zijn artikel over oorsuizen.

Therapie, met name cognitieve gedragstherapie, kan ook helpen. “We proberen patiënten te helpen geen negatieve emotionele reactie op hun tinnitus te vormen, zegt Dr. Jyung. Het doel is om een ​​negatieve emotionele reactie los te koppelen van het bewustzijn van tinnitus zelf, zodat het geen angst of depressie veroorzaakt.”

Hoewel tinnitus voor sommige mensen na verloop van tijd verdwijnt, kan het voor anderen aanhouden – en dat geldt ook voor COVID-19-patiënten. “Voor mensen die tinnitus hebben ervaren na COVID-19, zijn er niet genoeg gegevens, maar in de kliniek hebben we patiënten gezien die tinnitus hadden gedurende een paar dagen, weken of een paar maanden, of die tinnitus bleven ervaren,” zegt Gonzalez. “Opgemerkt moet worden dat niet iedereen het heeft meegemaakt, en het kan moeilijk zijn om te bepalen of tinnitus echt een gevolg was van COVID-19 of andere factoren.”

https://nickdewaard.nl/oorsuizen-door-stress/