Belinda web
Image default
Verbouwen

Een gietvloer zelf doen is echt geen onoverkomelijke opdracht

Misschien denkt u dat een gietvloer zelf doen een riskante onderneming is. Maar toch valt dat eigenlijk best mee. Natuurlijk is enige handigheid in het klussen wel wenselijk. Als u een PU gietvloer zelf wilt gaan leggen is het niet verstandig om zonder enige kennis van zaken aan de slag te gaan. Maar als u een beetje feeling hebt om een gietvloer zelf te doen dan moet het zeker gaan lukken. Een gietvloer heeft veel voordelen. Zo heeft de vloer weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk schoon te houden. U kunt van uw vloer vele jaren onbezorgd plezier hebben. Het is vooral daarom dat steeds meer mensen hiervoor kiezen als de vloer in de woonkamer of een andere ruimte in de woning vervangen moet worden.

Is het ingewikkeld om zelf een PU gietvloer aan te brengen?

Als u een gietvloer zelf wilt doen is het verstandig om hiervan online instructievideo’s te bekijken. U kunt dan voor uzelf een inschatting maken of het voor u haalbaar is om deze klus zelf te doen. Als u hierover twijfelt dan is het misschien verstandiger om hiervoor een vakman te laten komen. Een PU gietvloer aanbrengen is op zich geen ingewikkelde klus. Maar het is natuurlijk wel belangrijk dat het goed gaat en dat de vloer als het werk erop zit mooi strak ligt. Een gietvloer zelf doen gaat in meerdere fases. U moet er rekening mee houden dat de vloer na iedere fase een aantal uren moet drogen. In die tijd mag er niet op de vloer worden gelopen.

Waar koop ik mijn doe het zelf gietvloer?

Bent u enthousiast geworden over het zelf doen van een gietvloer? Bestel dan uw nieuwe PU gietvloer bij Decochip. Hier heeft u de keuze uit verschillende soorten gietvloeren en diverse kleuren. Er is altijd wel een vloer die past bij uw smaak en interieur. U kunt een compleet pakket kopen, inclusief de benodigde gereedschappen. Na levering kunt u direct aan de slag met uw nieuwe vloer.