Belinda web
Image default
Woning en Tuin

De juiste raamdecoratie in huis

Raamdecoratie speelt een grote rol in huis. Je raambekleding heeft namelijk niet alleen invloed op je privacy en lichtinval in huis, maar ook op de sfeer en uitstraling van een woning. Het aanbod van raamdecoratie is erg uitgebreid en divers, hierdoor is er altijd wel een type raamdecoratie die aansluit op de behoeftes en eisen die jij hebt. Voordat je de juiste keuze kunt maken voor je raamdecoratie is het noodzakelijk om even goede research te doen naar wat voor stijl je op zoek bent. Wil je een strakke en luxe uitstraling, een natuurlijke en rustgevende uitstraling of wil je liever een woning met stoere eigenschappen? Alles is mogelijk. In deze blog gaat over jaloezieën. 

 

Jaloezieën voor de sfeer

Met jaloezieën kun je eenvoudig sfeer creëren. Ze bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen waardoor je veel vrijheid krijgt in het bepalen van je lichtinval en privacy. Dankzij de speelse uitstraling van de lamellen hebben jaloezieën veel invloed op de sfeer en stijl in huis. Er zijn drie verschillende varianten die ieder weer diverse eigenschappen hebben. Jaloezieën zijn beschikbaar twee verschillende lamelbreedtes en worden aangeboden in eindeloze kleuren. Daarnaast zijn jaloezieën tijdloze raamdecoratie die veelzijdigheid bieden en niet snel zullen vervelen. 

 

Drie verschillende jaloezieën

Jaloezieën zijn beschikbaar van hout, aluminium en pvc. Houten jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en geven een woning een stoere look. Houten jaloezieën worden gemaakt van lindehout of bamboe en worden geleverd met een mooi afgewerkt houten profiel. In de woon- of slaapkamer zie je deze vaak gecombineerd met andere raamdecoratie zoals gordijnen. Hierdoor kun je optimaal genieten van meerdere voordelen. 

 

Aluminium jaloezieën zijn erg handig in de badkamer of keuken, dit omdat ze vochtbestendig zijn. Ze zorgen voor een luxe, strakke en moderne sfeer. Naast de keuken of badkamer, komen aluminium jaloezieën in iedere ruimte mooi tot hun recht. Ze zijn een prachtige verrijking van je interieur. 

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig. Waar deze zich in onderscheiden is dat je hier een houtnerf aan te kunt laten voegen. Daardoor creëer je echte houtlook. Zo heb je een jaloezie met de eigenschappen van pvc, maar de uitstraling van hout. 

 

Alle drie de jaloezieën brengen veel leven in een ruimte en maken je huisstijl compleet. Jaloezieën zijn eenvoudig te onderhouden door ze af en toe even af te stoffen met een vochtige doek of een plumeau.