Belinda web
Image default
Dieren

Een kleine kater tijdens de feestdagen

Veel volwassenen hebben wel te maken met een kleine kater in de feestdagen. Het is een bijkomstigheid van alle gezelligheid die eraan vooraf is gegaan. Maar we zitten er natuurlijk niet echt op te wachten. Tijd dus om een kater in huis te halen die je wel verwelkomt! Misschien denk je al langer na over de adoptie van een katje. Wellicht is het nu de tijd? Ik vertel je wat je allemaal nodig hebt als je de kleine haarbal thuis hebt. Lees je mee?

Even kennismaken

We weten inmiddels allemaal wel dat het beter is om een katje uit het asiel te halen dan van een fokker. De asielen zitten overvol met katjes die een warm thuis verdienen. Daarnaast is fokken lang niet altijd goed voor de kat. Heb je jouw oog op een mooi diertje laten vallen? Maak dan een afspraak bij het asiel of het gastgezin om kennis te maken. Zo kan je het katje van dichtbij zien, zien of het gezond is en of jullie een klik hebben. Deze stap wordt vaak overgeslagen maar het is heel belangrijk. Je haalt immers een nieuw gezinslid in huis.

Als een wervelstorm door huis

Bereid je voor op drukte! Katten en vooral jonge katten kunnen als een storm door het huis rennen, spelen en springen. Kittens hebben een hoop energie en dat moet ergens heen. Haal daarom genoeg speeltjes in huis en vergeet ook de kattenkrabpaal niet. Zo voorkom je dat de kleine je meubels sloopt met die kleine nageltjes.

Een eigen plekje

Als katten een hoop gespeeld en ontdekt hebben, is het natuurlijk tijd voor een dutje. Als er iets is waar katten goed in zijn, is het tukken. Maar daar moet wel een plekje voor zijn. In principe kunnen katten overal wel slapen maar soms is het fijn als ze een rustig plekje ergens hebben waar ze niet gestoord worden.

Verdere verzorging

In de wintervakantie periode heb je genoeg tijd om bekend te raken met je nieuwe kameraad. Vergeet ook niet om van tevoren de andere benodigdheden in huis te halen. Zo zal het gewenningsproces het makkelijkste verlopen. Er moet uiteraard genoeg kattenvoeding zijn. Vraag bij het asiel of het gastgezin wat zij gaven en probeer hetzelfde te regelen. Hier is je katje namelijk al aangewend geraakt. Als laatste mag ook de kattenbak niet vergeten, het proces van zindelijk maken kan maar beter snel beginnen als je katje dat nog niet is.

Zo heb jij een nieuwe vriend voor het leven erbij deze feestdagen.