Belinda web
Image default
Gezondheid

Ben je op zoek naar een nieuwe liefde?

Vrouw zoekt man. Het klinkt als een tv-programma of de titel van een roman. Helaas heb je gemerkt dat dit gewoon op jou van toepassing is. Je bent aantrekkelijk, zelfstandig en je hebt een druk leven, zowel wat werk betreft als in de privésfeer. Toch lijkt het erop dat jij van al je kennissen, familieleden en collega’s van jouw leeftijd degene bent die als single door het leven moet gaan. Je bent zeker niet wanhopig op zoek. Je staat open voor een nieuwe liefde, maar je komt hem maar niet tegen. 

Vrouw zoekt man – maar je mag gerust kieskeurig zijn

Soms denk je misschien dat het aan jou ligt. Misschien ben je wel te kieskeurig en moet je je vaak onbewuste eisenpakket iets laten varen. Waarom eigenlijk? Er is niets mis met kieskeurig zijn. Als je een relatie aangaat, is het wel de bedoeling dat jullie samen oud gaan worden. Dat stelt eisen aan jou, maar ook aan je potentiële partner. Je hebt geen zin om tijd te steken in een relatie met iemand die al bij voorbaat niet bij jouw leven past. 

Vrouw zoekt man – op welke manieren zoek je?

Je hebt het geprobeerd in het uitgaansleven. Je deed je uiterste best om hem te ontdekken bij verenigingen waar je lid van bent. Misschien heb je je aangetrokken gevoeld tot een van je collega’s. Tenminste, die collega’s wiens handen geen trouwring lieten zien. Ook heb je, na het horen van een aantal succesverhalen, het geprobeerd in de wereld van online dating. Je hebt veel potentiële partners ontmoet, maar telkens strandde het. Het lijkt er soms op dat de kreet ‘vrouw zoekt man’ je je hele leven blijft achtervolgen. Toch wil je de moed niet opgeven. Jij bent niet iemand die zomaar de handdoek in de ring gooit.

Wat zijn je ervaringen met het zoeken naar een levenspartner?

Je kunt ze waarschijnlijk nog bij naam noemen. Mannen die niet bij je passen, omdat ze geïntimideerd zijn door jouw zakelijke succes, waar je keihard voor gewerkt hebt. Ja, ‘vrouw zoekt man’ is op jou van toepassing, maar je wil wel een partner die een aanvulling is op jouw leven en zelf ook druk bezig is met zijn eigen succes. Je zit niet te wachten op een man die van jou verwacht dat je je leven naar hem inricht. Tot nu toe is deze partner de spreekwoordelijke speld in een hooiberg gebleken. Zou het verstandig zijn om relatiebemiddeling een kans te geven?

Vrouw zoekt man – de voordelen van relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling, zoals uitgevoerd door en bureau als Mens en Relatie, begint met een uitgebreide intake. Je persoonlijke relatieconsulent brengt al je wensen in beeld en legt vast wat jij van een relatie verwacht. Hetzelfde doet je consulent ook met potentiële partners. En dan komt het aan op het zorgvuldig matchen van verwachtingen, eisen en wensen. Wanneer jij een partner krijgt voorgesteld, is de kans groot dat jullie veel meer raakvlakken hebben dan wanneer je op eigen houtje gaat zoeken. Denk er eens over na en ga in zee met een bureau dat jou duidelijk kan aantonen dat hun slagingspercentage bovengemiddeld is en de doorlooptijd aanzienlijk korter dan met online dating. We weten zeker dat je binnenkort de partner van je dromen gaat vinden.