Belinda web
Image default
Winkelen

Wat is een etalage?

Wat is een etalage?

Een etalage is het eerste wat een persoon ziet die langs loopt en geeft ook meteen de eerste indruk. Als het er rommelig en niet netjes uit ziet zullen de mensen sneller langs lopen dan wanneer het er netjes en aantrekkelijk uitziet. De etalage zie je vanuit buiten als je de winkel naar binnen kijkt. Een etalage is een van de belangrijkste punten die klanten naar een winkel kunnen laten komen.

 

Hoe maak ik en goede etalage?

Er zijn een paar punten wat een etalage beter kan maken of opvallender voor de mensen die langs lopen. Het zijn eigenlijk drie hele makkelijke punten maar worden soms wel nog eens over het hoofd gezien bij een winkel of bedrijf houder.

  1.  Interactie in je etalage door interactie met de klant is het vaak zo dat het de kant sneller naar binnen laat komen. Dit doe je bijvoorbeeld door muziek bij de etage af te laten spelen of door iets wat bewegend in je etalage te zetten.
  2.  Kleur gebruik in je etalage maak de etalage opvallend door meer kleur in de etalage te zetten en gebruik opvallende objecten zoals ballonnen, banners of opblaasbare objecten.
  3.  Je etalage aan te passen aan het seizoen door de etalage aan te kleden naar het seizoen trekt het makkelijker mensen en ziet je winkel ook up-to-date uit. In de zomer bijvoorbeeld een zonnebril en een goed en in de winter mutsen, sjaals of nep sneeuw het kan allemaal naar je eigen huis stijl en je eigen smaak.

 

Welke materialen?

Er zijn genoeg verschillende materialen of voorwerpen die gebruikt kunnen worden voor en etalage. Deze etalagematerialen en objecten zijn ver uit een lopend van ski’s tot een strandbal of een paspop. Er worden tegenwoordig ook hele mooie etalages gemaakt door middel van karton het klinkt misschien niet logisch maar het bestaat echt en is nog eens handig ook.  Een etalage van karton heeft een paar voordelen het is niet heel duur, makkelijk op te bergen, vaak te vernieuwen en u kunt het zelf ontwerpen.

Bent u nog opzoek naar een etalage maar even inspiratie loos of kunt u wel wat hulp gebruiken? Ga dan naar www.endlessbranding.com

 

https://endlessbranding.com/etalagemateriaal