Belinda web
Image default
Telefonie

Waarom ik niet zonder telefoonhoesje kan

Je loopt op straat en laat per ongeluk je telefoon uit je hand glippen. Het overkomt de beste, maar toch. Balen doe je er niet minder om. Zo ook ik niet. Een ezel stoot zich niet twee keer tegen dezelfde steen, dus ik heb er van geleerd. Vanaf nu wordt mijn telefoon áltijd beschermd door een tweede huid. Wat ik daarmee bedoel? Een stevig – en als het kan – hip telefoon hoesje. Maar, waar moet je op letten bij het bestellen van een hoesje? In dit artikel help ik je alvast een eindje op weg. Lees snel verder!

Wallet hoesje vs. hard case

Toen ik jaren geleden een telefoonhoesje voor mijn eerste smartphone kocht, had ik twee opties: Een hoesje van kunstleer met een uittrekbaar lipje in bruin of zwart. Voordat je tegenwoordig een kleur kiest, moet je eerst beslissen welk telefoonhoesje je wilt hebben – een portemonnee hoesje, een flip case of toch maar een backcover? Zoals het gezegde luidt: elk voordeel heb z’n nadeel. Om deze reden geef ik de voorkeur aan zowel de wallet hoes als de soft case backcover. Ik wissel ze gewoon lekker af! Het grote voordeel van een wallet hoesje is dat het een telefoonhoesje en portemonnee in één is. Een nadeel is dat het een beetje onhandig is, als je gebeld wordt. Je moet de telefoon dan uit de wallet case halen. Als je je telefoon liever slank wilt houden en ook binnen handbereik hebben, dan is een backcover het geschikte hoesje voor jou! En het liefst dan wel een Samsung A03s hoesje dat er leuk uitziet, maar tegelijkertijd ook goed beschermd. In het assortiment van Casimoda kom ik zeker aan m’n trekken en slaag ik altijd! En, hoewel het display van een smartphone met een backcover niet beschermd is, kun je dit probleem eenvoudig verhelpen door een screenprotector te bestellen.

Zo ziet je mobiele telefoon er altijd als nieuw uit

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden om een leuk telefoonhoesje te kopen: de smartphone krijgt minder snel krassen of deukjes. Ik ben iemand die van streek kan raken van elk krasje dat ik zie. Nadat ik mijn smartphone heb uitgepakt, moet deze dan ook direct voorzien worden van een stevige beschermhoes. Omdat ik zo voorzichtig ben met mijn spullen, kunnen mijn oude smartphones nog steeds door familieleden worden gebruikt. Nog maar een paar maanden geleden verruilde mijn vader zijn zes jaar oude smartphone voor een nieuw model. Je kunt natuurlijk niet elk jaar een nieuwe mobiele telefoon kopen. Maar ik heb al de ervaring dat zodra ik een nieuw gsm hoesje heb, mensen in mijn omgeving denken dat ik een nieuwe smartphone heb. Kortom, met een telefoonhoesje kun je het uiterlijk van jouw telefoon een hele nieuwe impuls geven!