Belinda web
Image default
Telefonie

Geef je smartphone de juiste bescherming

50% van de smartphonegebruikers heeft weleens het scherm van hun geliefde smartphone in duizend stukjes zien vallen. Balen! De gemiddelde iPhone gaat binnen een aantal jaren wel een keer stuk, bijvoorbeeld doordat het toestel op een harde ondergrond valt. En toch beschermen slechts twee op de vijf mensen hun telefoon met een telefoon hoesje. Gezien verwacht wordt dat er binnen een aantal jaren meer dan 7 miljard smartphonegebruikers zijn, moet er toch wel iets gebeuren. Mobiele telefoonhoesjes zijn er in veel verschillende ontwerpen en materialen. Maar welke is het beste voor jouw telefoon?

Siliconen hoesjes hebben de beste valbescherming

Zachte materialen, zoals siliconen of TPU, bieden de beste bescherming bij een val, omdat ze een deel van de kracht opvangen. Op deze manier blijft de hardware van de smartphone intact. Harde telefoonhoesjes, gemaakt van harde kunststof materialen, zijn vooral effectief tegen het voorkomen van externe schade aan de smartphone. Denk hierbij aan de glazen behuizing van de iPhone 13. Daarnaast kunnen hardcases ook sneller uit je hand glippen door het gladde materiaal. Maar goed, elk nadeel heb z’n voordeel luidt het gezegde. En dat geldt ook voor een harde backcover. Dit product zal namelijk minder snel verkleuren en dus langer in goede staat blijven.

Wat is een goede prijs voor een telefoonhoesje?

De meeste mensen kiezen vaak voor erg goedkope telefoonhoesjes, bij voorkeur van Chinese verkopers op Ebay, Shein of Aliexpress. Je begrijpt vast wel dat deze hoesjes niet van de beste materialen zijn gemaakt. Dat verklapt de prijs ook al eenb eetje. Na een jaar ziet je smartphone van € 1000 er uit alsof je helemaal geen hoesje voor je mobiele telefoon hebt gebruikt. Als je het vervolgens wilt verkopen, krijg je er nog weinig geld voor. Zonde!

Een goed iPhone 13 Pro hoesje kost gemiddeld tussen de €15 tot €35. Maar dan krijgt je wel de beste bescherming en kun je jouw mobiele telefoon over een aantal jaren in uitstekende staat verkopen voor de beste prijs op Marktplaats of bij een bedrijf dat refurbished smartphones verkoopt.