Belinda web
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je een Vespa custom kopen?

Het merk Vespa staat synoniem met scooters. Het is de Rolls Royce van de gemotoriseerde tweewielers, en dat lijkt de fabrikant uit Italië zich ook heel goed te realiseren. Ze zijn wat terughoudend met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design en techniek, en bouwen liever voort op het klassieke ontwerp uit de jaren veertig van de twintigste eeuw. Dat maakt het ook een heel betrouwbaar merk. Ben jij op zoek naar een iets meer avontuurlijk model? Dan kun je een Vespa custom kopen in de Fast & Furious scootershop. Wat dat inhoudt en waar je op moet letten kun je op deze pagina lezen.

 

Vernieuwend op het juiste moment

Piaggio is het moederbedrijf achter de bekende retro scooter uit Italië, en ze zijn daar in Pontedera heel voorzichtig met het imago van deze serie scooters. Zo waaien ze niet met alle winden mee, zowel op het gebied van design als van techniek. De huidige lijn is zeker een stuk moderner dan de eerste Vespa scooters, toch zie je nog steeds dezelfde designfilosofie terug. Wat betreft technologische vernieuwingen wachten ze eerst af tot de details kloppen, en voeren pas verbeteringen door wanneer deze zichzelf ruimschoots hebben bewezen. Denk aan de nieuwe Elettrica, hun eerste elektrisch aangedreven scooter. Je kunt wel een Vespa custom kopen, die is net zo betrouwbaar als de gangbare modellen maar biedt je toch heel veel extra opties om je eigen draai te geven aan het vertrouwde ontwerp.

 

Welke Vespa custom kopen?

Er zijn momenteel twee vaste modellen in de collectie die na een aantal jaren worden aangepast. Dat zijn al voor een lange tijd de Primavera en de Sprint.

 

  • Primavera: Dit is de scooter die het meeste doet denken aan de traditionele retro scooter. De details zijn verfijnd maar de look & feel is behouden gebleven.
  • Sprint: Dit is de sportieve uitvoering met een meer modernere styling en snelle uitstraling. Er is ook nog een Sprint S uitvoering die nog een tikje sportiever oogt.

 

Onder de stalen kap zijn deze scooters nagenoeg identiek, en in ieder geval gelijkwaardig. Je kunt in beide gevallen rekenen op een topkwaliteit scooter.

 

Voordelen en nadelen van een Vespa custom kopen

 

Voordelen van een maatwerk scooter

  • Unieke scooter die niemand anders heeft.
  • Makkelijk te herkennen in een drukke stalling.
  • Naast uiterlijk kun je ook de functionaliteit verbeteren.
  • Jouw scooter kan een collectors item worden.

 

Nadelen van een maatwerk scooter

  • De prijs kan flink oplopen, er zijn vaak wel goedkopere niet-Vespa alternatieven.
  • Bij een heel aparte combinatie van onderdelen kan tweedehands verkoop lastig worden.
  • Je bent wel even bezig met alle opties in de webshop uitpluizen.

 

Je hoeft niet alles zelf te kiezen…

Er zijn enkele speciale edities die al voorzien zijn van bijzondere en vaak ook tijdelijke verkrijgbare upgrades. Zo kun je snel een Vespa Sprint custom kopen die er toch anders uitziet dan de rest. Je kunt deze modellen bestellen zoals ze er op het plaatje uitzien, ook hier zijn nog maatwerk aanpassingen te maken. Met name de opties in kleur zijn uiteraard direct heel zichtbaar en transformeren direct het uiterlijk van de scooter. Een matte afwerking in plaats van glans bijvoorbeeld!

 

…maar het kan wel!

Je kunt ook naar de Fast & Furious scootershop gaan en zelf een basismodel uitbreiden tot een voertuig dat letterlijk niemand anders in de wereld bezit. Er zijn zoveel opties dat je er echt even voor moet gaan zitten. Een aantal onderdelen zou je later zelf nog kunnen installeren, maar zaken als nieuwe remmen, Xenon verlichting of een opvoerset kun je beter aan de specialist overlaten. Een zadel vervangen of een windscherm plaatsen is voor de handige doe-het-zelf monteur nog wel uit te voeren.

 

Kies jij voor een unieke scooter en wil je een Vespa custom kopen? Kijk dan snel in de Fast & Furious scootershop.