Belinda web
Aanbiedingen

Hoe overtuig je mensen?

Soms heb je enorm goede ideeën, maar krijg je de mensen niet mee. Daar waar een ander al snel iedereen in beweging krijgt, lukt het jou maar niet om mensen te overtuigen. Ook niet als je een mooie beamer huren gaat en je plan presenteert? Is dit herkenbaar voor jou en wil je daar verandering in krijgen? Lees dan hier wat tips die je mogelijk kunnen helpen.

Wees het voorbeeld

Laten we eerlijk zijn, je kunt wel roepen dat een ander dingen anders moet doen, maar je hebt alleen invloed op wat je zelf doet. Ben je dus vooral bezig met trekken aan anderen, terwijl je je eigen dingen niet doet? Dan mag je jezelf misschien afvragen waarom je je dingen niet doet. Het is daarbij belangrijk om twee dingen te onthouden:

  • Wijs hierbij niet naar een ander.
  • Denk in mogelijkheden, niet in belemmeringen.

Maar, hoe beïnvloed je nu die ander dan?

Je invloed op anderen is beperkt. Wat je wel kunt doen is een inspiratie zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat je naar je eigen overtuigingen leeft. Als anderen zien dat het daarbij goed met je gaat, gaan ze zich vanzelf afvragen hoe jij dit doet.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die je kunt doen. Ben je bijvoorbeeld gewend om erg overheersend van alles te roepen in bijvoorbeeld een vergadering of discussie? Dan is het slim om gas terug te nemen. Vaak is het namelijk zo dat mensen zo overdonderd zijn dat ze geen ruimte voelen om het gesprek aan te gaan. Dat kan erin resulteren dat ze bezwaren hebben voor je plannen, maar dit niet gefundeerd durven aan te kaarten en zo missen zij de motivatie. Je neemt de mensen namelijk niet genoeg mee als je alleen aan het zenden bent.

Onthoud ook dat iedereen anders is. De ene persoon wil aangesproken worden op het gevoel een ander wil een rationele onderbouwing. En dan kan die behoefte ook nog verschillen per moment en per onderwerp. Als je hier rekening mee houdt, kunnen er ook mooie dingen gebeuren.

Beamer huren

Alle neuzen dezelfde kant op? Dan kun je de vergadering beginnen. Ga zelf ook van dit moment genieten en pak groot uit. Ga een beamer huren als je er geen hebt. Behalve beamer huren kun je natuurlijk ook nog een mooi fles champagne halen, voor in de avond om je eerste stap te vieren.

https://lichtgeluidhuren.nl/video-huren/beamer-huren/